گزارشها از ایران حاکی است تا کنون دست کم ۳۶ نفر در اثر ابتلا به آنفلوانزای نوع H۱N۱ که به عنوان آنفلوانزای خوکی شناخته میشود، در استانهای کرمان و سیستان و بلوچستان جان خود را از دست دادهاند.
امروز دوشنبه ۱۶ آذر، علیرضا رزم حسینی، استاندار کرمان گفت که با “اعلام وضعیت زرد” در این استان به دلیل شیوع بیماری آنفلوآنزا، مدارس تمام مقاطع تحصیلی و مهد کودکهای استان کرمان روزهای ۱۷ و ۱۸ آذر تعطیل است.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا، آقای رزم حسینی افزایش آنفلوانزا در استان کرمان را “عادی” دانسته و گفته است “اعلام وضعیت زرد در استان کرمان به دلیل احتیاط بوده است”.
علی اکبر حقدوست، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان از مرگ ۲۸ نفر در اثر ابتلا به ویروس H۱N۱ در این استان خبر داده و حسینعلی شهریاری، نماینده زاهدان در مجلس هم گفته است که ۸ نفر در استان سیستان و بلوچستان به علت “ابتلا به آنفلوانزای خوکی” جان خود را از دست دادهاند.
به گفته آقای شهریاری علت “شیوع این بیماری خطرناک” در ایران هنوز مشخص نیست.
دیروز یکشنبه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفته بود ۲۲ نفر در اثر ابتلا به این بیماری در استان کرمان جان خود را از دست داده و بیش از صد “بیمار مشکوک به آنفلوانزای H۱N۱” در شهر کرمان بستری شدهاند. مسئولان درمانی شهر سیرجان هم از بستری شدن حدود ۷۰ نفر در این شهر به دلیل ابتلا به آنفلوانزا خبر داده بودند.
‘اعلام بحران’
روز یکشنبه ۱۵ آذر احمد آریایینژاد، عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ایران با انتقاد از افزایش موارد مشکوک به آنفلوانزای خوکی در ایران خواهان اعلام وضعیت “بحران” شد.
آقای آریایینژاد گفت باید “هشدارهای لازم به مردم داده شود چرا که هر لحظه ممکن است این بیماری بیش از اینها در کشور فراگیر شود”.
با وجود این دیروز حسن هاشمی، وزیر بهداشت ایران آنفلوانزای H۱N۱ را “جزو آنفلوانزاهای فصلی و معمولی” در ایران خواند و گفت “هر سال مواردی از ابتلا و مرگ و میر ناشی از این بیماری را در کشور داریم”.
آقای هاشمی گفت امسال تعداد موارد این بیماری نسبت به سال گذشته “اندکی” افزایش داشته که “بخشی از آن به علت ورود اتباع بیگانه از کشورهای همسایه به خصوص همسایگان شرقی است”.
شستن دستها با صابون، پرهیز از دست دادن و روبوسی و همچنین پوشاندن صورت هنگام عطسه از جمله توصیههای اصلی برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزا است.
همچنین مقامهای بهداشتی ایران توصیه کردهاند “کسانی که از عتبات عالیات میآیند با افراد کمتر ارتباط داشته باشند و از دادن ولیمه خودداری کنند”.