فرماندار سنقروکلیایی: ۲۷ درصد روستاهای شهرستان سنقروکلیایی فاقد آب شرب بهداشتی هستند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از مهر، علیرضا ایزدی در نشست شورای اداری و کمیته برنامهریزی شهرستان سنقروکلیایی که امروز پنجشنبه در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار داشت: بهرهبرداری از پروژههای این شهرستان قطعا روند توسعه را رونق میبخشد و کاهش مشکلات شهرستان را خواهیم دید.
ایزدی مسائل اقتصادی را منشا بخشی از مشکلات شهرستان سنقروکلیایی دانست و افزود: با توجه به وضعیت نامناسب و رکود صنعتی به نظر میرسد توسعه بخش کشاورزی و صنایع وابسته به این بخش راه حل اول و آخر رفع مشکلات اقتصادی در این شهرستان است.
وی عمده مشکلات بخش کشاورزی در شهرستان سنروکلیایی را کمبود آب دانست و گفت: رفع مشکل کم آبی در دستور کار دولت قرار گرفته و بنا بود ۵ هزار و ۱۰۰هکتار اراضی پایاب سد تحت آبیاری بارانی قطرهای قرار گیرد اما در بهمن ماه ۱۳۹۲ این متراژ به ۳ هزار و ۷۰۰ هکتار کاهش یافت و بعدها به ۲ هزار و ۶۰۰، یک هزار و ۴۰۰ و ویک هزار و ۲۰۰ کاهش پیدار کرد.
ایزدی در ادامه به مشکل تصفیه خانه شهر در سنقروکلیایی اشاره کرد و گفت: خط انتقال از سد شهدا به تصفیه خانه پایان رسیده ولی خود تصفیه خانه به علت مشکلاتی همچون تأمین اعتبار، وضعیت پیمانکار و بدهی کارکنان ۱۸درصد پیشرفت فیزیکی دارد و قرار بود در سال۱۳۹۳ به بهرهبرداری برسد اما با توجه به ۱۸درصد پیشرفت فیزیکی و اعتبارات تخصیص داده شده ما از افقی که در نظر گرفته بودند بسیار عقب هستیم.
فرماندار سنقروکلیایی همچنین با اشاره به مشکل فاضلاب شهر سنقر گفت: شهرستان سنقروکلیایی از لحاظ مدنیت بسیار قدمت دارداما فاضلاب این شهر سیستم قدیمی و فرسوده است.
ایزدی کل شبکه فاضلاب سنقروکلیایی را ۱۴۵ کیلومتر عنوان کرد و افزود: از این میزان ۹۰کیلومتر بازسازی شده و ۵۲کیلومتر هنوز در همان وضعیت سیستم قدیمی وجود دارد و برای بسیاری از نقاط شهری به ویژه بافت قدیمی شهر مشکل آفرین شده است.
این مسئول به بیان مشکلات شهرستان سنقروکلیایی در بخش آب شرب روستایی پرداخت و گفت: در بخش روستایی باکمبود آب مواجه هستیم و بیشتر چشمه سارها به دلیل خشکسالی ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته به خشکیدگی رسیده و مشکلات زیادی داریم.
ایزدی تصریح کرد: از مجموع ۲۱۶روستا تقریبا ۷۳درصد تحت پوشش آبفار است اما ۲۸درصد از این رقم مجموعهای است که جهاد سازندگی از قبل ایجاد کرده و اکنون فرسوده است و بازدهی مناسب ندارد و۲۷درصد از روستاها کاملا فاقد آب شرب بهداشتی هستند و از سیستم سنتی چشمه استفاده میکنند.
وی بیان کرد: متاسفانه ما در جدول استانی به لحاظ برخورداری از آب روستایی در پایین ترین حد استانی قرار داریم که نیازمند عنایت بیشتر مجموعه آبفار روستایی است و برای جلوگیری از رشد منفی درصد برخورداری از آب شرب روستایی به دلیل افت شدید سطح آبهای زیرزمینی مجمع های آبرسانی روستایی خیاران، قره تپه و باوله به تأمین اعتبار جهت کف شکنی نیاز دارد.