ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی اعلام کرد، کسانی که در شبکههای اجتماعی فعالیت رسانهای دارند بهزودی باید از این شورا مجوز فعالیت بگیرند.
بهگزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از زمانه، فیروزآبادی دوشنبه ۷ تیر پایبندی رسانهها در شبکههای اجتماعی به الزامهای تعیینشده توسط حکومت ایران که او آنها را «الزامهای دینی، اخلاقی و قانونی» نامید، ضروری دانست.
او گفت: «اکثر شبکههای اجتماعی مجازی در خارج از مرزهای کشورمان قرار دارند که همین عاملی است تا چندان پایبند به الزامهای داخلی نباشند.»
بهگفته دبیر شورای عالی فضای مجازی، در اینباره در شورا طرحی تصویب شده که بر اساس آن همه شبکههای پیامرسان فعال در کشور باید در یک دوره یک ساله، ذخیرهسازی دادههای خود را در داخل کشور انجام دهند. پس از این الزام همه کسانی که قصد دارند در شبکههای اجتماعی برای ایران فعالیت داشته باشند با انتقال سرورهای خود باید پایبندی به قوانین جمهوری اسلامی را نشان دهند.
ابوالحسن فیروزآبادی همچنین از مذاکره با بخش خصوصی و با اپراتورهای داخلی برای راهاندازی سه شبکه اجتماعی داخلی خبر داد.
او اظهار امیدواری کرد که بهزودی سه شرکت داخلی فعال با توانایی جذب بیش از ۱۰ میلیون مشترک راهاندازی شود.
بر پایه آمار مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران، ایسپا، بیش از ۵۳ درصد ایرانیان عضو دستکم یکی از شبکههای اجتماعی هستند.
جمهوری اسلامی ایران بر اساس معیارهای مطلوب خود قصد محدود کردن شبکههای اجتماعی را دارد.
در بهمنماه سال گذشته، علی اصغر عمیدیان، معاون وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات ایران گفته بود که بیش از ۱۱۰ میلیارد تومان قرارداد میان وزارت ارتباطات و ۱۱ دانشگاه برای فیلترینگ هوشمند شبکههای اجتماعی منعقد شده است.