مأموران اجرای احکام زندان اوین طی تماسی با گلرخ ایرایی به او اعلام داشته اند که حکم جلب وی صادر شده و در صورت عدم مراجعه به زندان اوین جهت اجرای حکم حبس بازداشت خواهد شد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، روز جاری، طی تماسی از سوی مأموران اجرای احکام زندان اوین به گلرخ ایرایی، فعال مدنی و همسر آرش صادقی، اعلام شده است که حکم جلب وی صادر گشته و این فعال مدنی می بایست تا فردا، چهاردهم مهرماه، خود را به احکام زندان اوین معرفی کند. این درحالی است که خانم ایرایی تا کنون احضاریهای از سوی دادسرا دریافت نکرده و حکم جلب وی به صورت غیرقانونی صادر شده است.
لازم به ذکر است که نوید کامران، هم پرونده ای گلرخ ایرایی نیز روزجاری از سوی مأموران امنیتی جهت اجرای حکم بازداشت شد.
آرش صادقی، همسر گلرخ ایرایی که هم اکنون جهت تحمل ۱۹ سال حبس در زندان به سر می برد، پیش از این از سوی نصیرپور، رییس اجرای احکام زندان اوین، به “پرونده سازی جدید” و “خودداری از آزادی خودش و همسرش” تهدید شده بود.
گلرخ ایرایی، متولد ۱۳۵۹ در تاریخ ۱۵ شهریورماه به همراه آرش صادقی، همسرش بازداشت و به دو اتهام توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام محکومبه شش سال حبس شده است. طبق گفته آرش صادقی، در روز دادگاه گلرخ ایرایی در بیمارستان بستری بوده و مدارک پزشکی او را وکیلش خانم زهرا مینویی به دادگاه تحویل میدهد اما قاضی صلواتی بدون توجه به عدم حضور او و شنیدن دفاعیاتش حکم شش سال حبس را برای او غیابی صادر کرد و دادگاه تجدیدنظر هم این حکم را عیناً تائید کرد.
پیشتر خانم ایرایی خواستار بازبینی حکم خود و همسرش شده بود، در خصوص اتهامات خود که مبنای صدور شش سال حکم زندان بوده است گفت: «وقتی برای تفتیش به خانه ما رفتند یکسری سررسید حاوی دستنوشتههای من بود که از خانه ما بردند. یکسری داستان و شعر بود که هیچ کجا انتشار نداده بودم نه در فضای مجازی و نه در هیچ محفلی خواندهنشده بود. برمبنای این دستنوشتهها و همچنین یکسری از پستهای فیسبوکیام که در حمایت از شاهین نجفی بوده به من اتهام توهین به مقدسات زدند و ۵ سال حکم دادند. یک سال هم بابت تبلیغ علیه نظام که به ارتباط با خانوادههای کشتهشدگان و خانوادههای زندانیان استناد کردند. حتی تماسهای تلفنی هم برایشان خیلی مهم بود. یکسری عکس و ویدئو از خودم داشتم از تجمعات ۸۸ که هیچ کجا منتشرنشده بود و من حتی در فیسبوک خودم هم نگذاشته بودم اما استناد کردند به مجموع اینها و به من اتهام تبلیغ علیه نظام و حکم یک سال دادند. در دادگاه تجدیدنظر، آقای رئیسیان، وکیل ما از سایت رسمی آقای خامنهای استفتای ایشان را پرینت گرفته بودند و ارائه دادند که آقای خامنهای گفته بوده اگر اهانتی به مقدسات در فضای شخصی و در خفا اتفاق بیفتد و عمومی نباشد به حالت مجرمیت نمیتواند دربیاید و ازلحاظ قانونی اهانت تلقی نمیشود. اما باوجوداینکه وکیل من برگه را روی پرونده من گذاشتند اما بازهم اشد مجازات را برای اهانت به مقدسات به من دادند و حکم عیناً در دادگاه تجدیدنظر تائید شد.»