۷۰ درصد جوانان «مجرد» هستند

یک جمعیت شناس با بیان آنکه ۱۵ تا ۲۹ سالگی «سن جوانی» محسوب می‌شود گفت: ۲۰ میلیون نفر از جمعیت کشور را جوانان تشکیل می‌دهند این در حالیست که روند جوانی در کشور رو به کاهش است.

به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از ایسنا، شهلا کاظمی پور، جمعیت شناس، با بیان آنکه در حال حاضر روند جمعیت جوان کشور رو به کاهش است گفت: هم اکنون جوانان بیشترین جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند به طوریکه ۲۷ درصد آنان ۱۵ تا ۱۹ سال هستند که جمعیت آنان معادل پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر است. این در حالیست که ۳۲ درصد جوانان کشور ۲۰ تا ۲۴ ساله هستند و جمعیت شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری را تشکیل می‌دهند و ۴۱ درصد جوانان (هشت میلیون و ۲۰۰ هزار نفر) نیز در سن ۲۵ تا ۲۹ سالگی قرار دارند.

 

این جمعیت شناس ادامه داد: در حال حاضر ۱۰ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از جوانان کشور مرد و ۹ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر زن هستند.

وی تصریح کرد: همانطور که آمارها نشان می‌دهند، بیشترین جمعیت جوان در گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال که موالید اواخر دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ هستند را تشکیل می‌دهند. این در حالیست که کمترین نرخ متعلق به ۱۵ تا ۱۹ ساله‌هایی است که موالید اواخر دهه ۷۰ و  ۸۰ هستند. به این ترتیب با کاهش موالید در کشور و همچنین جمعیت جوان کشور مواجه هستیم.

این جمعیت شناس در ادامه در خصوص نرخ ازدواج در میان جوانان نیز گفت: ۴۰ درصد جمعیت جوان دارای همسر هستند. این در حالیست که ۵۸ درصد آنها معادل ۱۱ میلیون نفر مجرد بوده و به طوریکه چهار میلیون و ۴۰۰ هزار نفر زن جوان مجرد و هفت میلیون و ۲۰۰ هزار نفر مرد جوان مجرد در کشور داریم.

کاظمی پور تصریح کرد: بیشتر مردان جوان کشور مجرد هستند (بیش از ۷۰ درصد) این درحالیست که تعداد زنان مجرد جوان بسیار کمتر از مردان جوان مجرد است.

این جمعیت شناس در خصوص نرخ بیکاری در میان جوانان نیز گفت: بر اساس سرشماری سال ۹۵ حدود ۳۰ درصد (هفت میلیون نفر) از جمعیت جوان (۱۵ تا ۲۹ سال) کشور فعال هستند. این در حالیست که ۲۵ درصد از آنها ( ۲.۵ میلیون نفر ) بیکار و یا در جستجوی کار هستند.

کاظمی پور در ادامه با بیان آنکه میزان بیکاری در دختران جوان بسیار بالاست گفت: میزان بیکاری در مردان جوان ۲۱ درصد است. این در حالیست که نرخ بیکاری در دختران جوان به ۴۰ درصد می‌رسد.

وی در خصوص مرگ و میر در نوجوانان نیز گفت: رقم کلی مرگ و میر در جمعیت کلی کشور شش نفر در هر ۱۰۰۰ نفر است.

این جمعیت شناس تصریح کرد: سوانح، حوادث و تصادفات علت اصلی مرگ و میر جوانان کشور است. این در حالیست که سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی کمتر باعث مرگ و میر جوانان می‌شود.

کاظمی پور در خصوص آسیب‌های اجتماعی نیز گفت: معمولا آسیب‌های اجتماعی و انحرافات مختلف بیشتر متوجه جوانان است در حالیکه دزدی‌های کلان و قاچاق در سنین بالاتر از جوانی رخ می‌دهد.

Related posts

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.