«ایران یکی از ۱۰ کشور غیر آزاد برای رسانه‌ها در جهان است»

موسسه «خانه آزادی» طی گزارش سالانه خود با عنوان «چشم‌انداز تاریک آزادی رسانه‌ها»، ایران را جزو «ده کشور غیرآزاد در زمینه آزادی رسانه» معرفی کرده است.

به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، روز جمعه ۸ اردیبهشت‌ماه، موسسه «خانه آزادی» در گزارش سالانه خود اعلام کرد: «ایران در کنار کوبا، کره شمالی، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان، سوریه و اریتره، بدترین کشور جهان در زمینه آزادی رسانه‌ها است.»

بنابر این گزارش که با عنوان «چشم‌انداز تاریک آزادی رسانه‌ها» منتشرشده، در حال حاضر ۴۵ درصد از جمعیت جهان در کشورهایی بدون آزادی رسانه زندگی می‌کنند که ایران نیز یکی از آنها به شمار می‌رود.

خانه آزادی میزان آزادی رسانه‌ها در جهان را پائین‌ترین سطح در طول بیش از یک دهه گذشته دانسته است.

بر اساس گزارش خانه آزادی، «در سال گذشته میلادی سرکوب رسانه‌های مستقل در کشورهای تمامیت‌خواه ادامه یافت و در دموکراسی‌های بزرگ جهان نیز رسانه‌ها با تهدیدهایی کم‌سابقه روبه‌رو شدند».

رادیو فردا در این خصوص نوشت؛ دو روز پیش‌تر، گزارشگران بدون مرز نیز در گزارش سال ۲۰۱۷ خود از وضعیت آزادی رسانه‌ها در جهان، جمهوری اسلامی ایران را در میان ۱۸۰ کشور جهان در رده ۱۶۵ قرار داد و اعلام کرد که «آزادی رسانه‌ها در جهان اکنون از همیشه بیشتر مورد تهدید است».
گزارشگران بدون مرز یادآوری کرد که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، از «بزرگ‌ترین دشمنان آزادی رسانه‌ها» در میان حاکمان جهان است.

همزمان، کمیته حمایت از روزنامه‌نگاران، دیگر سازمان بین‌المللی و غیردولتی مدافع رسانه‌ها و خبرنگاران نیز در گزارش سالانه خود خبر داده که «دوران کنونی، مرگبارترین و خطرناک‌ترین دوران ثبت شده تاکنون برای خبرنگاران در جهان» است.

این نهاد مستقر در نیویورک در گزارش خود که روز سه‌شنبه، پنجم اردیبهشت منتشر شد، گفت که ۲۵۹ خبرنگار در سرتاسر جهان طی سال ۲۰۱۶ زندانی شدند که بیشترین میزان از سال ۱۹۹۰ است که این سازمان ثبت آمار مرتبط را آغاز کرد.

به گزارش کمیته حمایت از روزنامه‌نگاران، ۳۳۲ روزنامه‌نگار در جهان طی پنج سال گذشته کشته شده‌اند که بیشترین آمار مرگ روزنامه‌نگاران در این بازه زمانی طی ۲۸ سال گذشته است.

Related posts

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.