اعمال فشار وزارت اطلاعات دولت روحانی بر فعالان مدنی؛ بازداشت دستکم شش تن طی یک روز

وزارت اطلاعات روز گذشته شماری از فعالان مدنی را در شهرهای مختلف بازداشت کرده و هویت شش تن از آنان تا این لحظه احراز شده است.

به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، ۱۲ بهمن‌ماه شیما بابایی، داریوش زند، سعید اقبالی، بهنام موسیوند، محمود معصومی، و لیلا فرجی از سوی نیروهای امنیتی وزارت اطلاعات بازداشت شدند.

لیلا فرجی پس از ساعاتی بازجویی آزاد گشت اما سایر فعالین دستگیرشده همچنان در بازداشت به سر می برند.

گفته می‌شود، شیما بابایی و داریوش زند در بهبهان بازداشت شده‌اند؛ مأموران وزارت اطلاعات با عنوان پستچی به خانه پدری داریوش زند مراجعه کردند پس از گشودن درِ منزل مأموران اطلاعات به داخل خانه هجوم برده و اقدام به بازداشت این زوج کردند. این دو فعال مدنی در ابتدا به اداره اطلاعات شهر بهبهان منتقل شدند و پس از ساعاتی به شهر اهواز انتقال یافتند.

سعید اقبالی نیز در پی یورش نیروهای امنیتی به منزل پدری اش در کرمانشاه بازداشت شده است.

نیروهای امنیتی در تهران نیز با مراجعه به منزل شخصی محمود معصومی و بهنام موسیوند، این دو فعال مدنی را دستگیر کرده اند.

گفتنی است که این فعالین پیش از این نیز از سوی نهاد های امنیتی بازداشت شده بودند و هم اکنون در دستگاه قضایی پرونده ای مفتوح دارند.

شیما بابایی، فعال مدنی، نخستین بار ۵ خرداد ۹۵ بازداشت و پس از ۸ روز بازجویی در بند دو الف، در تاریخ ۱۲ خردادماه با قرار وثیقه صد میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد.

شیما بابایی پس از آزادی با قرار وثیقه، تاکنون چندین بار از سوی «دفتر پیگیری وزارت اطلاعات» احضار و مورد بازجویی قرارگرفته است.

طی بازجویی ها اتهامات «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی»، «نشر اکاذیب در فضای مجازی»، «توهین به رهبری»، «توهین به سران»، «ارتباط با بیگانه و رسانه‌های خارج از کشور» به وی تفهیم و حکم تعلیقی برای وی صادر شده است.

سعید اقبالی نیز در سال گذشته به همراه گلرخ ایرایی از سوی مأموران سپاه ثارالله بازداشت و به زندان اوین منتقل‌شده بود.

او پس از نخستین بازداشت چندین بار به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات احضار شد.

محمود معصومی پیش از این در اردیبهشت‌ماه سال ۹۵ بازداشت و پس از بازجویی با قرار وثیقه ۲۰۰ میلیونی از زندان فشافویه آزاد شد.

او در پاییز سال جاری به اتهامات «توهین به مقدسات»، «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» و «توهین بنیان‌گذار جمهوری اسلامی و رهبری» به ۱۲ سال حبس تعزیری محکوم شد.

بهنام موسیوند، فعال مدنی و زندانی سیاسی سابق، نخستین بار در پانزدهم شهریورماه سال ۱۳۹۳ در محل کار خود بازداشت و پس از مدتی با تبدیل قرار بازداشت آزاد شد. وی سپس از سوی شعبهٔ ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی، در طی حکمی که ۳۱ مردادماه سال ۱۳۹۴ ابلاغ شد، به ۱۸ ماه حبس جدید محکوم گردید. این حکم در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، به ریاست قاضی پورعرب به دو سال حبس تعزیری تغییر پیدا کرد.

گفتنی است که بهنام موسیوند در پرونده ای به یک سال حبس تعلیقی محکوم گشته و این حکم هنوز اجرا نشده است.

بهنام موسیوند ۲۴ خردادماه سال ۱۳۹۵ جهت اجرای حکم حبس خود روانه زندان شد و  در خردادماه ۹۶ از زندان رجایی شهر آزاد گشت.

Related posts

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.