به گفته یک مقام مسئول چهل هزار خانوار اهوازی از دستفروشی امرار معاش میکنند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از زمانه، اسکندر زنگنه، عضو شورای شهر اهواز گفت که ۲۰ هزار دستفروش در اهواز شغل دیگری ندارند. این عضو شورای شهر دستفروشی را یک «معضل» دانست که تنها مختص اهواز نیست و گفت: «دستفروشان بخش عمدهای از بیکاران هستند و دستفروشی برای آنان تبدیل به یک شغل شده است.»
زنگنه همچنین از برنامه شهرداری اهواز برای جمعآوری دستفروشان در این شهر خبر داد و گفت که «دستفروشان حقوق شهروندی را ضایع میکنند».
او جمعآوری دستفروشان را نیازمند این دانست که دولت مشکل بیکاری را حل کند و گفت: «شهرداری به تنهایی توانایی جمعآوری دستفروشان را ندارد و تنها در مقاطعی از سال میتواند به عنوان مبارزه با سد معبر وارد عمل شود.»
برخورد ماموران سد معبر شهرداری با دستفروشان در یکسال گذشته خودسوزی و مرگ این افراد را به دنبال داشته است. اسفند سال گذشته یونس عساکره در اعتراض به جمعآوری وسایلش در مقابل شهرداری خرمشهر خودسوزی کرد. چند روز پیش نیز خبرگزاریهای ایران از خودسوزی یک دستفروش در تهران خبر دادند. سال گذشته نیز یک دستفروش دیگر در ایستگاه مترو گلبرگ تهران با پریدن به داخل ریل قطار خودکشی کرد.
تابستان سال گذشته نیز علی چراغی یک دستفروش در تهران به دست ماموران مبارزه با سد معبر شهرداری به قتل رسید و شهردار تهران سرانجام به کشته شدن او به دست ماموران شهرداری اعتراف کرد.
خوزستان نفتخیز، خوزستان فقیر
مرکز آمار جمهوری اسلامی ایران نرخ بیکاری استان خوزستان در پائیز امسال را ۱۰/۴درصد اعلام کرد اما شکرخدا موسوی، نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی آذر امسال گفت: «میانگین نرخ بیکاری در استان خوزستان ۲۵ درصد است.»
به گفته موسوی بهرغم فعالیت پالایشگاهها و کارگاههای صنعتی در خوزستان، «بخش زیادی از نیروهای بومی بیکار هستند». او عدم بهکارگیری نیروهای بومی را یکی از عوامل افزایش نرخ بیکاری دانست و گفت که «نرخ بیکاری در ماهشهر ۴۵ درصد است.»
براساس گزارش نهادهای رسمی، خوزستان یکی از پنج استان نخست ایران در تولید سرانه ناخالص داخلی است. اما براساس گزارش شاخصهای اقتصادی و اجتمای در شمار استانهای محروم ایران با نرخ بالای بیکاری و کودکان بازمانده از تحصیل قرار دارد.
مرتضی مقتدایی استاندار خوزستان بهمن امسال از شناسایی ۶۰۰ شاخص محرومیت در این استان خبر داد و گفت که دولت ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار به منظور رفع محرومیت به خوزستان اختصاص داده است. به گفته این مقام مسئول ۱۷ منطقه استان خوزستان در شمار مناطق محروم و توسعه نیافته قرار دارند.
براساس قانون بودجه و برنامه توسعه پنجم دولت موظف شده است که حداقل پنج درصد از درآمدهای نفتی را به مناطق نفتخیز و محروم اختصاص دهد اما به گفته نمایندگان این مناطق در مجلس شورای اسلامی، اعتبار این مصوبه از سوی دولت تامین نشده است.