بیش از یکصد هزار کودک در استان سیستان و بلوچستان امکان تحصیل ندارند.
به گفته مقامهای مسئول بیش از چهل درصد از جمعیت استان سیستان و بلوچستان بیسواد و یا کمسواد هستند. فقر خانوار عامل عدم تحصیل ۲۱ درصد این کودکان است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل ایسنا، علیرضا نخعی مدیرکل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان در کنفرانس عدالت آموزشی گفت: «بیش از یکصد هزار کودک در استان سیستان و بلوچستان ار تحصیل بازماندهاند».
به گفته این مقام مسئول، فقر خانوار عامل عدم تحصیل ۲۱ درصد این کودکان است.
پیش از این حمیدرضا پشنگ، نماینده مردم خاش در مجلس شورای اسلامی، گفته بود: «۷۰ درصد مردم استان سیستان و بلوچستان زیر خط فقر مطلق زندگی میکنند».
به گفته نخعی، ۲۷ درصد کودکان به دلیل «دوریراهها» و ۲۹ درصد به دلیل «واقع شدن در مناطق صعب العبور» امکان ادامه تحصیل ندارند.
نخعی دیماه سال گذشته تعداد کودکان بازمانده از تحصیل این استان را ۱۲۰ هزار نفر اعلام کرده و گفته بود: «۳۷ هزار تن از این تعداد را کودکان شش تا ۹ ساله تشکیل میدهند».
براساس گزارش مرکز آمار جمهوری اسلامی ایران، سیستان و بلوچستان دارای بیشترین جمعیت بیسواد است. حدود ۴۰ درصد از جمعیت زیر ۵۰ سال این استان بیسواد و یا کمسواد هستند.
یک سال پیشتر و در دی ۱۳۹۳، علی باقرزاده، رئیس سازمان نهضت سوادآموزی ایران اعلام کرده بود که استان مازندران با دارا بودن ۷/ ۹۵درصد باسوادی و استان سیستان و بلوچستان با ۷/ ۲۲درصد بیسوادی، بیشترین و کمترین میزان باسوادی در کشور را دارند.