فرزند عیسی سحرخیز، فعال سیاسی و روزنامه نگاری که از روز دوشنبه ۱۱ آبان ماه بازداشت شده است به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت از زمان بازداشت تا کنون، پدرش با آنها تماس تلفنی نداشته و آنها حتی دقیقا نمی دانند او در کدام بند زندان اوین به سر می برد. روز دوشنبه ۱۱ آبان ماه سه روزنامه نگار دیگر به نام های احسان مازندرانی، آفرین چیت ساز و سامان صفرزایی نیز دستگیر شدند اگرچه از زمان دستگیری آنها تاکنون که بیش از یکماه می گذرد اطلاعی از آنها در دست نیست وهیچ مقام قضایی نیز درباره اتهامات آنها اظهار نظری نکرده اما احمد خاتمی، عضو مجلس خبرگان روز دوشنبه نهم آذر ماه مدعی شد این روزنامه نگاران اعترافات کرده اند و از اتهام «همراهی با آمریکا» سخن گفت.
احمد خاتمی، عضو مجلس خبرگان روز دوشنبه نهم آذر ماه در سخنرانی خود مدعی شد: «اخیرا روزنامه نگارانی که به جرم همراهی با آمریکا بازداشت شده اند، در اعترافات خود عنوان کرده اند از برخی مقاله می گرفتند، به آنها پول می دادند و بعد مقاله را دستکاری کرده و در اختیار روزنامه های آمریکایی قرار می داند.» این اظهار نظر عجیب از سوی احمد خاتمی در حالی صورت گرفت که هیچ مسول قضایی در خصوص اعترافات این روزنامه نگاران تاکنون صحبتی نکرده است.
با این حال مهدی سحرخیز، فرزند عیسی سحرخیز با اشاره به اینکه حتی وکیل پدرش قادر به ملاقات نبوده و از اتهامات او بی خبرند، گفت: «در این مدت وکیل پدرم برای پیگیری وضعیت او چندین بار مراجعه کرده اما به او اجازه ملاقات با پدرم را نداده اند، خودش هم هیچ تماسی با خانواده نداشته، تنها خبری که داریم این است که او در یکی از سلول های انفرادی زندان اوین است اما دقیقا هم نمی دانیم در کدام بند است و طبیعتا همه این موارد باعث نگرانی شدید خانواده است. کلا خبری از او نداریم.»
عیسی سحرخیز، فعال سیاسی روز دوشنبه ۱۱ آبان ماه توسط ماموران سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بازداشت شد. پیش از این آقای سحرخیز روز ۱۲ تیرماه سال ۸۸، در جریان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری بازداشت شد و پس از تحمل پنج سال زندان در تاریخ ۱۱ مهرماه ۱۳۹۲ آزاد شد. او بخشی از دوران زندان را نیز به دلیل بیماری های متعددش از جمله بیماری قلبی در بیمارستان گذراند.
آقای سحرخیز به اتهامات توهین به رهبری، تبلیغ علیه نظام و فعالیتهای مطبوعاتیش به پنج سال حبس و محرومیت از فعالیت های سیاسی و مطبوعاتی محکوم شد. پس از آزادی چون امکان فعالیت در روزنامه ها را نداشت در صفحه فیسبوک خود دیدگاه هایش را در خصوص مسائل اجتماعی و سیاسی می نوشت.
در روز ۱۲ آبان ماه سه روزنامه نگار دیگر به نام های احسان مازندرانی، مدیر مسول روزنامه فرهیختگان، آفرین چیت ساز، ستون نویس روزنامه ایران و سامان صفرزایی، خبرنگار اجتماعی نیز بازداشت شده اند.
یک روز پس از رسانه ای شدن بازداشت این چهار روزنامه نگار، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران روز ۱۲ آبان ماه مسئولیت بازداشت آنها را به عهده گرفت و اظهار کرد این خبرنگاران که از اعضای «شبکه نفوذی وابسته به دولت های آمریکا و انگلیس» بودند توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب بازداشت شده اند.
کارشناس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز ۱۳ آبان ماه در برنامه ویژه خبری صداوسیما با اشاره به اینکه روزنامه نگاران دستگیر شده «عوامل شبکه نفوذ در رسانه ها» بودند، ادعا کرد: «مجرب ترین فعالان رسانه ای اپوزیسیون خارجی و داخلی در یک فرآیند پیچیده و هرمی چند لایه با شبکه سازی از خبرنگاران داخلی در راستای ادراک سازی تلاش می کردند.»
این کارشناس که با نام آقای عاصف در برنامه شرکت کرد، همچنین مدعی شد برخی «جوانان جویای نام» به «استخدام این شبکه نفوذ»در آمده اند. وی همچنین در صحبت هایش اشاره کرد که پول هایی از خارج از کشور از طریق صرافی ها به این افراد داده می شده است. اگر چه تا کنون شواهدی دال بر صحت چنین ادعاهایی منتشر نشده است.
محمود علیزاده طباطبایی، وکیل احسان مازندرانی روز نهم آذر ماه به خبرگزاری ایسنا گفته بود بازپرس پرونده قرار وثیقه صادر کرده و آنها صبح نهم آذر ماه وثیقه را به شعبه ۱۲ دادسرای فرهنگ و رسانه ارائه کرده اند اما این وکیل در ادامه حرف هایش گفته بود: «بازپرس هنوز تصمیمی برای قبول وثیقه و آزادی موکلم نگرفته است.»