دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک گفت که آمار کودکان بازمانده از تحصیل، فاقدان شناسنامه و معتاد در سیستان و بلوچستان نگرانکننده است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت دادگستری، مظفر الوندی اظهار داشت: “با توجه به اقدامات انجامشده و در دست اجرا از سوی سازمانها و نهادهای مرتبط امیدواریم در آیندهای نزدیک شاهد حل مشکلاتی از این دست باشیم”.
وی گفت: “حل مشکلات این قشر حساس جامعه نیازمند این است که مسئولان با حساسیت بیشتری به حقوق کودکان توجه کنند، چراکه وظیفه حاکمیت احقاق حقوق کودکانی است که به تنهایی توان دفاع از حق خود را ندارند”.
دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک افزود: “سازمانهای مردمنهاد میتوانند در زمینه حل مشکلات کودکان تا سن ۱۸ سال کمک خوبی داشته باشند که این اقدام به صداقت مسئولان در بیان مشکلات و قبول همکاریشان وابسته است”.
الوندی ادامه داد: “ایران اسلامی از سال ۱۳۷۲ به عضویت کنوانسیون بینالمللی حقوق کودکان درآمده و از آن زمان تاکنون تمام فعالیتهای کنوانسیون ملی حقوق کودک کشورمان به صورت متمرکز در تهران در حال انجام است”.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این نشست با اشاره به آمار ۱۴۹ هزار نفری بازماندگان از تحصیل در استان گفت: “بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته نسبت به ساماندهی ۴۰ هزار نفر از این بازماندگان در سال گذشته اقدام شده و بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار نفر در برنامه های امسال قرار دارد”.
علی اصغر جمشیدنژاد گفت: “مشکل شمار زیادی از فاقدان شناسنامه در سیستان و بلوچستان حل شده و تا پایان امسال نیز افراد باقی مانده به استثنای مشکوک التابعین شناسنامهدار میشوند”.
علیرضا نخعی مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان چندی قبل در شورای آموزش و پرورش استان گفت: “آمار کودکان لازم التعلیم استان ۷۴۰ هزار و ۸۸۷ نفر است که ۵۹۱ هزار و ۴۹۲ نفر آنان مشغول تحصیل و ۱۴۹ هزار و ۳۹۵ نفر بازمانده از تحصیل هستند”.