آذربایجان شرقی۵۰۰ واحد قطعهسازی داردکه بیش از ۱۵هزار نفر در آذربایجان شرقی در قطعه سازیها مشغول به کار هستند. در گذشته فعالیت این واحدها سبب توسعه اقتصادی و ایجاد فرصتهای شغلی در استان شده بود، اما اکنون این واحدها در آستانه تعطیلی قرار گرفته اند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از “قدس انلاین” ،سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی در خصوص مشکلاتی که گریبان واحدهای قطعهسازی استان را گرفته، میگوید: آذربایجان شرقی۵۰۰ واحد قطعهسازی دارد که فعالیت این واحدها سبب توسعه اقتصادی و ایجاد فرصتهای شغلی در استان شده است.
احمد محمدزاده با تأکید بر اینکه آذربایجان شرقی قطب صنعت خودروسازی کشور است، ادامه میدهد: باید مشکلات واحدهای قطعه سازی استان برطرف شود؛ زیرا بیش از ۱۵هزار نفر در آذربایجان شرقی در قطعه سازیها مشغول به کار هستند که اگر این صنعت در استان غیرفعال شود، شاهد افزایش بیکاران در جامعه خواهیم بود. وی سپس از سرمایه گذاری هشت هزار میلیارد ریالی در واحدهای قطعه سازی آذربایجان شرقی خبر میدهد و میگوید: نزدیک به۳۰ درصد صنایع قطعه سازی کشور در آذربایجان شرقی فعال است که این ارقام نشاندهنده ظرفیتهای اقتصادی و صنعتی این استان است. وی به ضرورت جذب سرمایهگذاری خارجی برای این صنعت تأکید میکند و ادامه میدهد: باید با جذب سرمایهگذار و ایجاد زیرساختهای لازم زمینه شکوفایی و فعالیت هرچه بهتر قطعه سازیها را فراهم کرد.
رئیس انجمن همگن نیروی محرکه و قطعات خودرو آذربایجان شرقی نیز در گفتوگو با خبرنگار ما میگوید: آذربایجان شرقی فقط ۲۲۰واحد قطعه سازی رسمی و با پروانه دارد که از این شمار فقط ۴۵ درصد آنها فعال و بقیه تعطیل و نزدیک به ۳۰۰ واحد نیز در استان به دلایل مالیاتی و دیگر مباحث پروانه کسب ندارند و غیررسمی هستند که بنابراین عضو انجمن قطعهسازان نیستند.
کمالی در خصوص دلایل رکود صنعت قطعهسازی آذربایجان شرقی نیز میگوید: تولیدات خودروسازان استان به حداقل رسیده و طلب قطعهسازان از شرکتهای مختلف نیز افزایش یافته که آنها قادر به پرداخت این طلبها نیستند و این عوامل سبب رکود این صنعت و تعطیلی بسیاری از واحدهای قطعهسازی شده است.
رئیس انجمن همگن نیروی محرکه و قطعات خودرو آذربایجان شرقی ادامه میدهد: بیش از هشت ماه است که بسیاری از واحدهای قطعهسازی استان، طلبهای خود را از خودروسازان دریافت نکردهاند و این درحالی است که خود مدیران قطعهسازیها مجبورند برای ادامه کار از وامهایی با سود ۳۰درصدی استفاده کنند و به کار تولید ادامه دهند. کمالی با اشاره به خرید خودروهای با وام ۲۵ میلیون تومانی توسط مردم میگوید: هنوز نقل و انتقالات انجام نشده و باید بانکها مطالبات خودروسازان را پرداخت کنند تا شاید شاهد تغییر این وضعیت باشیم.
وی به فرسوده بودن تجهیزات و دستگاههای قطعهسازان نیز اشاره میکند و میافزاید: این واحدها توان رقابت با شرکتهای خارجی را ندارند و باید برای ارتقای تجهیزات این واحدها اقدام شود و فناوریهای جدیدی وارد صنعت قطعهسازی کشور و بخصوص آذربایجان شرقی شود.
تحریمها، چند برابر شدن قیمت ارز، افزایش شدید قیمت مواد اولیه، تنگنای مالی و کاهش تولیدات داخلی، ضربههای سنگینی به این صنعت وارد کرده و در ماههای اخیر نیز گسترش رکود سبب افزایش بیشتر مشکلات قطعهسازان شده است.