یک مقام “وزارت بهداشت” میگوید بیش از ۱۸ میلیون ایرانی دچار اختلالات روانی هستند که بالغ بر نیمی از این آمار مربوط به مبتلایان به افسردگی است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، احمد حاجبی، “رییس اداره سلامت روان وزارت بهداشت”، روز چهارشنبه (۲۳ دی-۱۳ ژانویه) در گفتگویی با خبرگزاری “فارس” شمار مبتلایان به اختلالات روانی در ایران را ۲۳/۶ درصد جمعیت کشور اعلام کرد و گفت: «شایعترین اختلال روانی، افسردگی بوده که آمار ۱۲/۷درصدی را به خود اختصاص داده است.»
آقای حاجبی اضافه کرد که در حال حاضر «تقریبا بهطور متوسط به ازای هر ۲۵ هزار نفر جمعیت، یک نفر کارشناس سلامت روان جذب کار میشود و خدمات لازم را به مردم ارائه میدهد.»
آمار تازهی وزارت بهداشت از شمار ایرانیان مبتلا به اختلالات روانی در مقایسه با آمار پیشین ارائهشده از سوی این وزارتخانه، رشدی ۲/۵ درصدی را نشان میدهد.
پیشتر در شهریورماه ۱۳۹۲، علیاکبر سیاری در جلسهی معارفهی خود به عنوان “معاون امور بهداشتی وزارت بهداشت”، از اختلالات روانی ۲۱/۱ درصد مردم کشور و ۳۴/۲ درصد از شهروندان تهرانی خبر داده و خواستار “توجه جدی” و “سریع” در این باره شده بود.
در مهرماه همان سال نیز، عباسعلی ناصحی، “مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت” اعلام کرده بود که ۳۴/۷ درصد جمعیت ایران نیازمند “خدمات سلامت روان” هستند که از این میان تنها ۱۸/۵ درصد «حداقلی از خدمات» را دریافت میکنند.
آقای ناصحی با اشاره به نتایج “پیمایش ملی” سال ۸۹-۹۰ گفته بود که «۲۶/۵ درصد از زنان و ۲۱/۶ درصد از مردان بین ۱۵ تا ۶۴ سال دچار اختلالات روانی هستند».