فعالان حقوق بشر اهوازی نام دهها تن از زندانیان سیاسی، امنیتی، فعالان فرهنگی و عقیدتی عرب خوزستان را تهیه کرده تا در دسترس سازمانهای بین المللی و سایر فعالان در زمینه حقوق بشر قرار گیرد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، با نگاهی به لیست زیر مشخص میشود که این افراد سالهاست در زندانهای جمهوری اسلامی ایران در بدترین شرایط جسمی، روحی و روانی به سر میبرند. وضعیت بسیار بد زندانها به لحاظ بهداشتی، عدم رسیدگی پزشکی به زندانیان بیمار، بد رفتاری زندانبانان، غیر استاندارد بودن زندانها و اسکان تعداد زیادی از زندانیان در فضاهای کوچک و غیر مناسب به لحاظ مساحت و امکانات، بیخبری زندانیان از جهان خارج از زندان به دلیل در اختیار نداشتن رادیو، تلویزیون، روزنامه، عدم امکان تماس تلفنی هفتگی و بسیاری موارد دیگر گویای این است که در زندانهای جمهوری اسلامی و به ویژه در زندانهای اقلیم اهواز، فاجعههای زیادی رخ میدهند که جهان آزاد از آنها بیخبر است.
لیست زیر برای روشنگری عموم و استفاده «با ذکر منبع» در اختیار مجامع حقوق بشری و خبرگزاریها قرار میگیرد.
۱- فهیمه اسماعیلی (بدوی) ٣٣ ساله، معلم دوره ابتدایی، در تاریخ ۷ آذر ۱۳۸۴ در حالی که ۸ ماهه باردار بود به همراه همسرش علی مطیری بازداشت شد و یک ماه بعد دختر آنها سلمى در زندان به دنیا آمد. مقامات قضایی، سه شرط برای آزادی فهیمه مقرر کردند. ۳۰۰ میلیون تومان وثیقه، طلاق غیابی از همسر و تغییر نام دخترش از اسم عربی به نام دیگر. خانم اسماعیلی شروط تحمیلی نیروهای امنیتی را نمیپذیرد و به همین دلیل به ۱۵ سال زندان محکوم میشود. علی مطیری، تحت شکنجههای شدید و فشار زیاد به دلیل زندانی بودن همسر و دختر نوزادش، اتهام موجه بر علیه خود را میپذیرد و در ۲۸ آذر ۱۳۸۵ اعدام میشود. فهیمه به زندان یاسوج تبعید شده و سلما، که حالا ۷ ساله است، تمام این سالها را بدون پدر و مادر سر کرده است.
٢- یوسف سیلاوی حدودا ۵۰ ساله، ایشان هیچگونه فعالیت سیاسی یا فرهنگی نداشته و فقط به دلیل وابستگی فامیلی با یک فعال سابق (متوفی) سیاسی مقیم لندن در شهر اهواز بازداشت شد و بیش از ۴ سال است که تمامی نهادهای امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی از پاسخگویی درباره او طفره میروند. تمامی تلاشهای خانواده و پیگیریهای قضایی و حقوقی درباره وضعیت او ثمر بخش نبوده است.
٣- هانی باوی دانشجو و فعال فرهنگی – دانشجویی اهل شهر اهواز است که در تاریخ ۲۰ مرداد ۱۳۸۴ بازداشت و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به حبس در تبعید در زندان یزد محکوم شد. مدت زمان محکومیت هانی باوی بیش از یک سال است که پایان یافته اما هنوز دادگاه حکم آزادی او را صادر نکرده و گفته میشود دادگاه به امر وزارت اطلاعات از صدور حکم آزادی ایشان خودداری میکند.
برخی از بازداشت شدگان شهر شادگان (فلاحیه):
۴- سید أمین موسوی (فرزند سید عبدالله، ٢۶ ساله)، ۵- عبدالله محیی، ۶- سید خلیل طاهری موسوی (فرزند خلیل)، ٧- حمید هادی، ٨- علی هادی معلى، ٩- جاسم محمد عیسى، ١٠- جمال عبد الخضر. این تعداد از بازداشت شدگان در تاریخ ۲۴ دی ۱۳۹۲ بازداشت شدند. آنها به اتهام ترویج مذهب اهل سنت در زندان کارون بسر میبرند و احکامشان هنوز صادر نشده است.
١١- حسن هاشمی اهل شهر خرمشهر در سال ۱۳۸۹ بازداشت شد و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و فعالیت سیاسی از سوی دادگاه انقلاب اسلامیاسلامی اهواز به ١٠ سال حبس و ۵ سال تبعید محکوم شد و در حال حاضر در زندان کارون شهر اهواز محبوس است.
١٢- حمزه سواری فرزند لفته، اهل منطقه شکاره ٣ شهر اهواز است که در سال ۲۰۰۵ بازداشت شده و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، محاربه با خدا و فساد فی الارض از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب اسلامیاسلامی اهواز به حبس ابد در زندان کارون محکوم شد.
١٣- علی رضا نزاری (سیدضیاء نزاری) ۵۵ ساله، اهل شهر خرمشهر است که سال ۲۰۰۸ بازداشت و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به ۱۰ سال حبس در زندان کارون محکوم شد. او در حال حاضر مدت تبعید ۴ ساله خود را در شهر کهنوج استان کرمان سپری میکند.
١۴- طاهر مزرعه فرزند علی، فعال سیاسی اهل منطقه ابوحمیضه شهر سوسنگرد (خفاجیه) است که در سال ۲۰۰۶ در سوریه بازداشت و تحویل ایران داده شد. وی به ۱۰ سال حبس و ده سال تبعید در شهر دامغان محکوم شد و در حال حاضر مدت تبعیدش را سپری میکند.
١۵- عبدالامام زایری فرزند محمود، اهل منطقه کانتکس شهر اهواز است که در سال ۲۰۰۵ بازداشت و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، محاربه با خدا و فساد فی الارض از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به حبس ابد در زندان کارون محکوم شد. عبدالامام زایری از بیماری معده رنج میبرد.
١۶- عبدالامیر چلداوی فرزند بطوش، اهل کوی علوی شهر اهواز است که در سال ۲۰۰۶ بازداشت و به اتهام اقدام علیه امنیت کشور از سوی شعبه سوم دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به قضاوت قاضی محمودی، به ۱۰ سال حبس در زندان کارون محکوم شد.
١٧- عبدالزهرا هلیجی فرزند خزعل، اهل منطقه شکاره ١ شهر اهواز است که در سال ۲۰۰۵ بازداشت و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، محاربه با خدا و فساد فی الارض از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به حبس ابد در زندان کارون محکوم شد. وی از عفونت شدید در پای راست رنج میبرد و نیاز به جراحی فوری دارد.
١٨-علی ساعدی فرزند قاسم، اهل شهر اهواز است که در شهریور ۱۳۸۶ بازداشت و به اتهام محاربه با خدا، تبلیغ علیه نظام، ارتباط با بیگانه و اقدام علیه امنیت ملی از سوی دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به دو بار اعدام و ١٧ سال حبس محکوم شد و در حلال حاضر در زندان کارون بسر میبرد. حکم صادره علیه این شهروند هم اکنون در دیوان عالی کشور در دست بررسی است. ایشان به همراه چند متهم دیگر طی سه سال (٨۶ تا ٨٨ شمسی) در ابتدا توسط «قاضی محمودی» سپس قاضی» نورآبادی» و در نهایت قاضی» تورَک» در سه شعبه مختلف در دادگاه انقلاب اسلامی اهواز محاکمه شد.
١٩- غازی حیدری فرزند عبدالزهرا، متولد سال ١٣۵۴، فارغ التحصیل رشته مهندسی مکانیک است که در ماه مه ٢٠٠٩ توسط اداره اطلاعات اهواز بازداشت و در تاریخ ۴ آذر ١٣٨٨ از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به ریاست قاضی مرتضى تورک به ١٠ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم در شعبه سیزده دادگاه تجدید نظر استان مورخه ۱ اسفند ١٣٨٨ به ریاست قاضی غلامحسین ذات عجم و مستشار دادگاه محمود مهرگان تأیید گردید. اتهامهای مهندس حیدری استفاده از اینترنت از طریق ورود به وب سایتهای فلیتر شده مخالفین نظام، استفاده از کتابهای الکترونیکی، تهیه و ارسال نمودارهائی از آمار دستگیر شدگان و محکومین به اعدام، ضدیت و عناد با نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است، اما ایشان تمام این اتهامها را نزد قاضی انکار و اقرار به آنها نزد نیروهای امنیتی را ناشی از شکنجه شدید دانسته است. در همان روزهای تحقیق در بازداشتگاه اطلاعات در اثر شکنجه شدید جسمی و روانی دو دنده از قفسه سینه مهندس حیدری میشکند و چندین ماه وی را در سلول انفرادی همراه با شکنجه فیزیکی و روحی نگه میدارند.
۲۰- کاظم خوش نمک (خضیراوی) فرزند عبدالحسین، اهل شهر آبادان است که در فروردین سال ١٣٨٧ بازداشت شد و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، از سوی شعبه سوم دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به ریاست قاضی محمودی به ۱۰ سال حبس در زندان کارون محکوم شده است. این زندانی از فشار خون و بیماری دیابت رنج میبرد.
٢١- ناظم بریهی فرزند صگبان، متولد ۱۳۶۵، فعال سیاسی و طلبه علوم دینی اهل شهر حمیدیه است که در تاریخ ١٧مهر ١٣٨۴، بازداشت و به اقدام علیه امنیت ملی، محاربه با خدا و إفساد فی الارض در شعبه یک دادگاه انقلاب اسلامی اهواز محکوم شد. ناظم بریهی از بیماریهای پوستی رنج میبرد.
٢٢- نعمت الله عبیات به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به ١٠ حبس در زندان کارون محکوم شد.
٢٣- یحیى ناصری فرزند منصور متولد سال ١٣۵۷ و اهل شهر اهواز است که در تاریخ ۱۰ مهر ۱۳۸۴ بازداشت و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، محاربه با خدا و إفساد فی الارض از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به حبس ابد در زندان کارون محکوم شد.
٢۴- علی حلفی که اهل شهر حمیدیه است در سال ۲۰۰۵ بازداشت و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، محاربه با خدا و إفساد فی الارض، از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به ۳۰ سال حبس در زندان گناباد محکوم شد.
۲۵- رمضان عذاری ناصری ۴۱ ساله که اهل منطقه کوت عبدالله شهر اهواز میباشد در سال ۲۰۰۶ بازداشت و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و محاربه باخدا، به ۳۰ سال حبس در زندان اقلید محکوم شده است. وی از درد و عفونت در پاها رنج میبرد.
٢۶-جلیل مجدم ۴۲ ساله و اهل شهر آبادان است. او در سال ٢٠٠۶ بازداشت و به اتهام محاربه با خدا و اقدام علیه امنیت ملی به ۱۰ سال حبس در زندان اراک محکوم شد.
٢٧- رحیم عفراوی که اهل کوی علوی شهر اهواز میباشد در سال ۲۰۰۰ بازداشت و به اتهام محاربه با خدا و اقدام علیه امنیت ملی به ۲۵ سال حبس در زندان جیرفت کرمان محکوم شد.
٢٨- علی منبوهی که اهل شهر حمیدیه میباشد در سال ۲۰۰۰ بازداشت و به اتهام محاربه با خدا و اقدام علیه امنیت ملی به ۲۵ سال حبس در زندان جیرفت کرمان محکوم شد. وی از بیماری دیابت و چربی خون رنج میبرد.
٢٩- عادل سعدونی ۲۴ ساله ساکن کوی علوی شهر اهواز، در تاریخ ٢٢ فروردین ١٣٩٢ توسط اداره اطلاعات اهواز بازداشت و از سوی شعبه ۴ دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به قضاوت قاضی شعبونی متهم به تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران شده است.
٣٠- صالح تامولی (طرفی) ٣١ ساله اهل کوی علوی شهر اهواز، در تاریخ ٢٢ فروردین ١٣٩٢ بازداشت و به اتهام تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران از سوی شعبه ۴ دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به قضاوت قاضی شعبونی به ٣ سال زندان محکوم شد.
٣١- رسول مزرعه سال ۲۰۰۶ در سوریه بازداشت و به ایران بازگردانده شد. وی به اتهام اقدام علیه امنیت کشور و عضویت در سازمان معاند با نظام جمهوری اسلامی ایران، از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به ریاست قاضی احمدی به ۱۵ سال حبس در زندان یاسوج محکوم شد. ایشان در حال حاضر از بیماری عفونت مثانه رنج میبرد.
٣٢- فالح نیک سرشت (منصوری) فرزند عبدالله و تبعه کشور هلند میباشد. او در سال ٢٠٠۶ توسط سازمان امنیت سوریه بازداشت و به ایران بازگردانده شد. وی به اتهام اقدام علیه امنیت کشور و تأسیس سازمان مخالف با نظام جمهوری اسلامی ایران از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به ریاست قاضی احمدی به ٣٠ سال حبس در زندان سمنان محکوم گردید. ایشان در خارج از کشور فعالیتهای حقوق بشری وسیعی داشت و به پاس فعالیتهایش از ملکه هلند مدال افتخار دریافت کرده بود.
برخی از بازداشت شدگان شهر شوش (سوس):
٣٣- علی چبیشاط (کعبی) فرزند حبیب، متولد ۶ آبان ۱۳۴۵، ساکن روستای کعب خلف مسلم از توابع شهرستان شوش در تاریخ ۲۱ آبان ۱۳۹۱ به همراه دو فرزندش با نامهای حسین چبیشاط ۲۹ ساله و صلاح الدین چبیشاط ٢٢ ساله و به بازداشتگاه اطلاعات منتقل میشوند. علی چبیشاط مورد شکنجه فیزیکی و روحی قرار گرفته به طوری که فرزندان وی در همان روزهای اولیه بازداشت در مقابل چشمانش شکنجه کشیده شده است. وی به اتهام اقدام علیه امنیت کشور و محاربه با خدا، به اعدام محکوم شد. او در حال حاضر در زندان دزفول نگهداری میشود و پرونده وی در دیوان عالی کشور در دست بررسی میباشد. وی شاعر معروف شهرستان شوش است.
٣۴-سیدخالد (یاسین) موسوی فرزند سید سعدون، ٣۵ ساله، متأهل، در تاریخ ۲۱ آبان ۱۳۹۱ بازداشت و به اتهام اقدام علیه امنیت کشور و محاربه با خدا، به اعدام محکوم شد. او در حال حاضر در زندان دزفول نگهداری میشود و پرونده ایشان در دیوان عالی کشور در دست بررسی میباشد.
٣۵- سلمان چایان ٣٢ ساله فرزند مشحوت، متأهل و دارای یک فرزند، در تاریخ ۲۱ آبان ۱۳۹۱ بازداشت و به اتهام اقدام علیه امنیت کشور و محاربه با خدا به ۲۵ سال حبس در زندان دزفول محکوم شده است. این فعال فرهنگی پیشتر بدلیل فعالیتهایش دو بار بازداشت و ٢ سال حبس را سپری کرده است. ۵ مرداد ۱۳۹۲ وضعیت سلمان وخیم شده و او را به بیمارستان فاطمه زهراء منتقل میکنند.
٣۶- احمد دبات فرزند علیوی، متاهل و دارای یک فرزند دختر، در اوایل سال ۲۰۱۲ بازداشت و به اتهام اقدام علیه امنیت کشور و ارتباط با سازمانهای خارج از کشور، از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی دزفول (قنیطره) به ریاست قاضی معروف به «اندی» به ٢٠ سال حبس و تبعید در زندان شهر رشت محکوم شده است. احمد دبات اولین بار در سال ۲۰۰۹ در سن ۱۸ سالگی توسط اطلاعات شهر شوش بازداشت و در مدت بازداشت چند ماههاش شکنجه شد.
٣٧- ماهر کعبی (زغیبی) فرزند رحیم، در اوائل سال ٢٠١٢ بازداشت و به اتهام اقدام علیه امنیت کشور و ارتباط با سازمانهای خارج از کشور، از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی دزفول (قنیطره) به ریاست قاضی معروف به «اندی» به ١٠ سال حبس و تبعید در یکی از شهرهای شمال ایران محکوم شد.
٣٨- علی کنانی (جع جع) در اوائل سال ٢٠١٢ بازداشت و به اتهام اقدام علیه امنیت کشور و ارتباط با سازمانهای خارج از کشور، از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی دزفول (قنیطره) به ریاست قاضی معروف به «اندی» به ٢٠ سال حبس و تبعید در زندان شهر ساری محکوم شد.
٣٩- سجاد بیت عبدالله در اوائل سال ٢٠١٢ بازداشت و به اتهام اقدام علیه امنیت کشور و ارتباط با سازمانهای خارج از کشور، از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی دزفول (ٰقنیطره) به ریاست قاضی معروف به «اندی» به ۱۵ سال حبس و تبعید در زندان شهر گرگان محکوم شد.
۴٠- جعفر کعبی در اوائل سال ٢٠١٢ بازداشت و به اتهام اقدام علیه امنیت کشور و ارتباط با سازمانهای خارج از کشور، از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی دزفول (قنیطره) به ریاست قاضی معروف به «اندی» به ۱۵ سال حبس و تبعید در زندان یزد محکوم شد.
۴١ یوسف خسرجی در اوائل سال ٢٠١٢ بازداشت و به اتهام اقدام علیه امنیت کشور و ارتباط با سازمانهای خارج از کشور، از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی دزفول (قنیطره) معروف به «اندی» به ١٠ سال حبس و تبعید در زندان شیراز محکوم شد.
۴٢- احمد کعبی (زغیبی) فرزند رحیم، در اوائل سال ٢٠١٢ بازداشت و به اتهام اقدام علیه امنیت کشور، محاربه با خدا از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی دزفول (قنیطره) به ریاست قاضی معروف به «اندی» به ۱۵ سال حبس در تبعید در زندان کرمان محکوم شد.
۴٣- حسن ناصری در اوائل سال ٢٠١٢ بازداشت و به اتهام اقدام علیه امنیت کشور و ارتباط با سازمانهای خارج از کشور از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی دزفول (قنیطره) به ریاست قاضی معروف به «اندی» به ٢٠ سال حبس تبعید در زندان شهر سبزوار محکوم شد.
۴۴- عباس صگوری ٣۴ ساله، در اوائل سال ٢٠١٢ بازداشت و به اتهام اقدام علیه امنیت کشور و ارتباط با سازمانهای خارج از کشور از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی دزفول (قنیطره) به ریاست قاضی معروف به «اندی» به ۱۵ سال حبس در تبعید در زندان همدان محکوم شد.
بازداشت شدگان سایر شهرهای استان خوزستان:
۴۵- غلامعباس (سعید) ساکی در کشور سوریه بازداشت و در اوائل سال ١٣٨۵ تحویل ایران داده شد. سعید ساکی ۴ سال و نیم در بازداشتگاه انفرادی اطلاعات اهواز زندانی بود و سه ماه را نیز در زندان اوین سپری کرد. پس از آن در شعبه ۴ دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از سوی قاضی مرتضى کیاستی به ۵ سال حبس محکوم شد. دادگاه انقلاب اسلامی اهواز مدت بازداشت وی در سلول انفرادی اطلاعات را به حساب نیاورد. او هم اکنون تحت سختترین شرایط و با وضعیت جسمانی بسیار بدی در زندان دزفول (قنیطره) بسر میبرد. سعید ساکی از بیماری فشار خون بالا رنج میبرد.
۴۶- خالد حردانی اهل شهر اهواز، محکوم به حبس ابد در زندان رجائی شهر کرج است. خالد حردانی زندانی امنیتی است که ١٣ سال است، دوران محکومیت خود را در زندان اوین و رجایی شهر سپری میکند. خالد حردانی در دوران زندان ٨ بار مورد عمل جراحی قرار گرفته است. خالد حردانی طی دوران زندان حتی برای درمان هم اجازه مرخصی نداشته و در این مدت بارها بر اساس اتهاماتی واهی برای او پرونده سازی شد که آخرین مورد آن ۸ مهر ۱۳۹۲ است که اتهام توهین به رهبر جمهوری اسلامی ایران به وی نسبت داده شد.
۴٧- حسن عبیات فرزند جلاو، متولد ١٣۵٧، متاهل و دارای یک فرزند، اهل شهر حمیدیه و فارق التحصیل مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاه پیام نور شهر خفاجیه در اوائل سال ٢٠١٢ بازداشت و از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب اسلامی اهواز توسط قاضی فرهادوند به محاربه و اقدام علیه امنیت ملی و ارتباط با خارج متهم شد. اوهم اکنون در زندان کارون در انتظار صدور حکم بسر میبرد. حسن عبیات از درد گوش و بیماری معده رنج میبرد.
۴٨-خالد عبیداوی متولد ١٣۶۴ فرزند جمعه، اهل کوی مستضعفین شهر حمیدیه، در اوائل سال ٢٠١٢ بازداشت و به اتهام محاربه و ارتباط با گروههای خارج از کشور توسط شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به ریاست قاضی فرهادوند محاکمه شد و منتظر صدور حکم میباشد. در حال حاضر خالد عبیداوی در زندان کارون در حبس بسر میبرد.
۴٩-عیدان بیت سیاح (شاخی) فرزند کاظم، ۳۷ ساله، و متاهل و دارای ۵ فرزند، اهل شهر حمیدیه در أوائل سال ٢٠١٢ بازداشت و به اتهام محاربه و ارتباط با خارج توسط شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به ریاست قاضی فرهادوند محاکمه شد و منتظر صدور حکم میباشد. او هم اکنون در زندان کارون در حبس بسر میبرد.
۵٠- جاسم سواعدی متولد ١٣۶٣، اهل شهر حمیدیه در اوائل سال ٢٠١٢ بازداشت و به اتهام محاربه و ارتباط با خارج از کشور توسط شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به ریاست قاضی فرهادوند محاکمه شد و منتظر صدور حکم میباشد. جاسم سواعدی در حال حاضر در زندان کارون در حبس بسر میبرد.
۵۱- محمد علی عمورینژاد اهل شهر خلفیه متولد ١٣۵۶ وبلاگ نویس و فارغ التحصیل رشته مهندسی منابع طبیعی- شیلات و آبزیان از دانشگاه صنعتی اصفهان، فعال دانشجویی، یکی از مؤسسان نشریه دانشجویی» التراث» که در دانشگاه صنعتی اصفهان منتشر میشد، از موسسان موسسه فرهنگی الحوار (گفتگو) که در بهمن ١٣٨٩ در کشور عراق بازداشت و به ایران تحویل داده شد. وی به اتهام محاربه با خدا و اقدام علیه امنیت ملی از سوی شعبه ٢ دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به ریاست قاضی سید محمد باقر موسوی به اعدام محکوم شد. بنا به منابع غیررسمی گفته میشود حکم اعدام وی تبدیل به حبس ابد شده است.
۵۲- یابر البوشوکه فرزند محمد، متولد ۲۴ اردیبهشت ۱۳۶۳، اهل خلفیه و از اعضای موسسه فرهنگی الحوار (گفتگو) در تاریخ ۲۲ اسفند ۲۰۱۱ بازداشت و به اتهام محاربه با خدا و اقدام علیه امنیت ملی از سوی شعبه ٢ دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به ریاست قاضی سید محمد باقر موسوی به اعدام محکوم شد.
۵۳- مختار البوشوکه فرزند محمد، متولد ۶ آذر ١٣۶۵، اهل خلفیه و از اعضای موسسه فرهنگی الحوار (گفتگو) در تاریخ ۲۲ اسفند ۲۰۱۱ بازداشت و به اتهام محاربه با خدا و اقدام علیه امنیت ملی از سوی شعبه ٢ دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به ریاست قاضی سید محمد باقر موسوی به اعدام محکوم شد.
۵۴- امیر معاوی ٢۴ ساله، اهل منطقه ملاشیه شهر اهواز در مه ٢٠١١ بازداشت و به اتهام محاربه با خدا و اقدام علیه امنیت ملی از سوی شعبه ۴ دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به ریاست قاضی مرتضی کیاستی به ٣۵ سال حبس در استان مازندران محکوم شد.
۵۵- فالح سیلاوی به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به سال حبس در زندان کارون محکوم شد.
۵۶- سعد سیلاوی اهل شهر حویزه در سال ۱۳۸۹ بازداشت و به اتهام تبلیغ علیه نظام در فضای مجازی اینترنت، به ٣ سال حبس محکوم شد. در حال حاضر سعید سیلاوی در زندان کارون بسر میبرد.
۵۷- محمد نواصری به اتهام اقدام علیه امنیت کشور به ١٢ سال حبس محکوم شده است.
۵۸- جاسم نبهان نیسی در سال ۲۰۰۹ در سوریه بازداشت و تحویل دولت ایران داده شد. وی به اتهام اقدام علیه امنیت کشور به ١٠ سال حبس زندان کارون محکوم شد و در حال حاضر دوران تبعید خود در شهر تبریز را سپری میکند.
۵۹- شهاب عباسی فرزند احمد، متولد ١٣۶۵، تابستان سال ۲۰۰۹ هنگام مراجعه به تهران جهت دریافت کارت پایان خدمت بازداشت شد و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به ریاست قاضی علی فرهادوند، به ٣ سال حبس در زندان اردبیل محکوم شد.
۶۰- هادی البوخنفرنژاد فرزند عبد الخضر متولد ١٣۶٠ و متأهل، اهل شهر شادگان (فلاحیه) در تابستان ۲۰۰۹ بازداشت و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به ریاست قاضی علی فرهادوند به ٣ سال حبس در تبعید در زندان شهرستان اردبیل محکوم شد.
۶۱- سامی جدماوىنژاد متولد ١٣۶٠، اهل شادگان (فلاحیه) در تابستان ۲۰۰۹ بازداشت و به اتهام محاربه و فساد فی الارض از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به ریاست قاضی علی فرهادوند به سه سال حبس در تبعید در زندان شهرستان اردبیل محکوم شد.
۶۲- ناجی مخیوری اهل کوی علوی شهر اهواز، سال ٢٠٠٩ به اتهام نشر مذهب اهل سنت بازداشت و به ۵ سال حبس در زندان کارون محکوم شد.
۶۳- رحمان عساکره فرزند احمد، ٣٧ ساله، اهل شهر خلفیه، دارای ۵ فرزند، معلم و دارای لیسانس روانشناسی در فوریه ۲۰۱۱ بازداشت و از سوی شعبه ٢ دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به ریاست قاضی سید محمد باقر موسوی به ٢٠ سال حبس در تبعید محکوم شد. در حال حاضر رحمان عساکره در زندان مشهد دوران محکومیت خود را سپری میکند.
۶۴- رضا عنیدزاده فرزند نزال، اهل حمیدیه در اوایل سال ۲۰۱۲ بازداشت و به اتهام محاربه و ارتباط با خارج توسط شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به ریاست قاضی فرهادوند محاکمه شد. او در حال حاضر در زندان کارون و در انتظار صدور حکم میباشد.
۶۵- جبار یباری متولد ١٣۶٧، فرزند ناعم، اهل اهواز در تاریخ ۳ فروردین ١٣٩١ بازداشت شد. وی مدتی را در زندان کارون بازداشت بود و هم اکنون بقید وثیقه آزاد است.
۶۶- رسول دحیمی فرزند خلف، اهل شهر اهواز، در اسفند ۱۳۸۴ بازداشت و از سوی شعبه ۲ دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به ریاست قاضی محمودی به ۵ سال حبس و ۵ سال تبعید به تویسرکان شهر همدان محکوم شد. رسول دحیمی در حال حاضر دوران تبعید خود در تویسرکان را سپری میکند.
۶۷- طالب سواری فرزند حمید، در تیر ماه ١٣٨۶ بازداشت و به ١٠ سال حبس محکوم میشود. او در حال حاضر در زندان سپیدار اهواز در حبس بسر میبرد. وی سابقه بازداشت در سال ٢٠٠٠ را نیز داشته است. آقای سواری از عفونت چشم رنج میبرد و نیاز به عمل جراحی دارد.
۶۸- مجید ساری اهل منطقه سید کریم شهر اهواز در سال ۲۰۰۱ بازداشت و به اتهام اقدام علیه امنیت کشور، ارتباط با بیگانه، به ٢٠ سال حبس محکوم شد. وی در زندان از تشنج عصبی رنج میبرد.
۶۹- حاج مکی حلمیزاده اهل شهر خرمشهر (محمره)، ۵۵ ساله و متأهل، در تاریخ ۶ آبان ۱۳۹۱ بازداشت و به اتهام گرایش به تسنن به حبس محکوم شد. او درحال حاضر پس از طی یکسال و پنج ماه حبس در زندان کارون، جهت گذراندن دوران تبعید به شهر اردبیل منتقل شده است.
۷۰- عبد الامیر مطوری اهل خرمشهر (محمره)، در سال ۱۳۸۹ بازداشت و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به ۵ سال حبس محکوم شد. در حال حاضر وی در زندان کارون بسر میبرد و از بیماری تشنج عصبی رنج میبرد.
۷۰- عادل معفراوی فرزند عدنان، محکوم به ١۵ سال حبس است و در زندان کارون دوران محکومیتش را سپری میکند.
۷۱- ماجد چلداوی فرزند سعدون، اهل کوی علوی شهر اهواز، در فوریه ٢٠٠٩ هنگامی که ١۶ ساله بوده است بازداشت میشود. او در نتیجه شکنجه و اعدام برادرش محمد چلداوی، از ناراحتی روحی و روانی رنج میبرد. وی به دلیل مشکلات روانیاش از زندان آزاد شده است.
۷۲- علی حیدری در فوریه سال ٢٠٠٩ به اتهام اقدام علیه امنیت ملی بازداشت شد و تا این لحظه بلاتکلیف در زندان کارون بسر میبرد.
۷۳- عمار عبیات فرزند گطان، اهل شهر حمیدیه در تاریخ ٧ اسفند ١٣٩٢ بدلیل شرکت در اعتراض به تخریب بنای تاریخی «قصر شیخ عبدالحمید» فرزند «شیخ خزعل» بازداشت شد و تا این لحظه بلاتکلیف در زندان دزفول (قنیطره) در حبس بسر میبرد.
۷۴- -قاسم سواری فرزند سعید، ٢٠ ساله، بدلیل شرکت در اعتراض به تخریب قصر سله یا سرای عجم در اهواز از روز ٢٧ اسفند ١٣٩٢ بازداشت شد و تا این لحظه از سرنوشت وی خبری نمیباشد.
۷۵- فؤاد سلامات از اهالی قلعه چنعان شهر اهواز به اتهام گرایش به تسنن در تاریخ ۲ بهمن ۱۳۹۲ بازداشت شد و تا این لحظه بلاتکلیف در زندان کارون در حبس بسر میبرد.
۷۶- عبد الرحیم سلامات: از اهالی منطقه قلعه چنعان شهر اهواز، در تاریخ ۲ بهمن ۱۳۹۲ به اتهام گرایش به تسنن بازداشت شد و تا این لحظه بلاتکلیف در زندان کارون بسر میبرد.
افراد بازداشت شده با نامهای آتی (ردیف ۷۸ تا ۹۳) همگی در روز سه شنبه ۶ اسفند ۱۳۹۲ به اتهام گرایش به تسنن، بازداشت شده و همچنان بلاتکلیف در حبس بسر میبرد.
۷۷- عباس عبیات فرزند عیسى، ٢۶ ساله، اهل شهر اهواز و فارغ التحصیل دانشگاه در رشته أدبیات انگلیسی روز سه شنبه ۶ اسفند ۱۳۹۲ به اتهام گرایش به تسنن بازداشت شده و تا این لحظه بلاتکلیف در حبس بسر میبرد.
۷۸- حسن عبیات فرزند فرحان، ٣٣ ساله، متأهل و دارای دو فرزند
۷۹- صالح تویرات ٢٨ ساله از أهالی شهر اهواز
۸۰ – احمد عبیات فرزند محصر، ٣٠ ساله، متأهل، و اهل شهر اهواز
۸۱- جاسم کروشاوی ۴۵ ساله و اهل شهر اهواز
۸۲-فؤاد ساعدی ٢٨ ساله، از اهالی شهر اهواز
۸۳-جاسم تویرات از اهالی شهر اهواز است
۸۴- سید ناصر موسوی فرزند عبدالواحد الموسوی، از اهالی شهر اهواز
۸۵- -جعفر سواری از اهالی شهر اهواز
۸۶- باسم سواری فرزند مهدی ۲۲ ساله، شاعر و فعال فرهنگی، از اهالی شهر اهواز
۸۷- سیدعباس موسوی از اهالی شهر اهواز
۸۸- سیدرضا موسوی فرزند سیدمالح، از اهالی شهر اهواز
۸۹- حیدر سواری فرزند جلیل ۲۲ ساله، دانشجو، از أهالی شهر اهواز
۹۰- سید مهدی موسوی فرزند سیدنور، از اهالی شهر اهواز
۹۱- سیدموسى موسوی از اهالی کوی علوی شهر اهواز
۹۲- جاسم کروشات ٢۵ ساله، از اهالی شهر اهواز
۹۳- جعفر چلداوی ۳۵ ساله، اهل کوی علوی شهر اهواز
۹۴- هادی بیت شیخ احمد فرزند عوده، ۴۵ ساله، کارمند بانک و ساکن کوی گلستان شهر اهواز به اتهام گرایش به تسنن در تاریخ ١۵ اسفند ١٣٩٢ بازداشت شده و تا این لحظه بلاتکلیف در حبس بسر میبرد.
۹۵- باقر غلامی (نعامی) در تاریخ ۲۶ آذر ۱۳۹۲ بازداشت و از سوی شعبه ١٢ دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به قضاوت طهماسبی به نشر مذهب أهل سنت (طبق حکم وهابیت) متهم شد. حکم باقر غلامی هنوز صادر نشده و در حال حاضر در زندان کارون در حبس بسر میبرد.
گردآوری از کریم دحیمی