یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه دستیابی به رشد اقتصادی پنج درصد را غیر ممکن دانست و گفت که از هر چهار جوان یک نفر بیکار است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس برنامهریزی دولت برای دستیابی به رشد اقتصادی پنج درصد در سال آینده را غیرعملی دانست.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از تسنیم، غلامرضا کاتب رشد اقتصادی پنج درصدی را نیازمند درآمد نفتی بالا دانست و گفت: «با درآمد ۶۰ هزار میلیارد تومانی نمیتوان رشد اقتصادی پنج درصد را محقق کرد».
رئیسجمهوری ایران پائیز امسال برای چندمین بار وعده کرد که رشد اقتصادی سال آینده به پنج درصد برسد. او در کنفرانس خبری پس از اجرای برجام نیز از رشد شتابان اقتصاد ایران در آینده خبر داد.
اما کاتب این رشد اقتصادی را با درآمد پیشبینی شده دولت برای سال آینده، ناممکن دانست و گفت: «حتی در صورت تحقق این درصد از رشد اقتصادی، باز هم مشکل اشتغال حل نمیشود». دولت در لایحه بودجه ۹۵ نزدیک به ۶۰ هزار میلیارد تومان درآمد نفتی پیشبینی کرده است.
سخنگوی دولت در همین رابطه از سرمایهگذاری ۲۱۰ هزار میلیارد تومانی دولت و شرکتهای دولتی به منظور اجرای پروژههای توسعه و اشتغالزایی در سال ۹۵ خبر داده بود.
به گفته این عضو کمیسیون برنامه و بودجه، جمعیت بیکار ایران شش میلیون نفر و نرخ بیکاری جوانان ۲۵ درصد است. بر پایه این اظهارات، از هر چهار جوان ساکن ایران دستکم یک نفر فاقد شغل است.
کاتب همچنین گفت که سالانه ۸۰۰ هزار تا یک میلیون نفر فارغالتحصیل به جمعیت بیکار کشور افزوده میشود. پیش از این رئیس مجلس شورای اسلامی از بیکاری چهار میلیون و ۲۰۰ هزار نفری فارغ التحصیلان دانشگاهی خبر داده بود.
با این حال مرکز آمار ایران نرخ بیکاری پائیز را ۱۰٫۷ درصد اعلام کرد. براساس این آمار، نرخ بیکاری به نسبت فصل تابستان کاهش یافته است. اما بررسی این آمار نشان میدهد که در یک سال گذشته دستکم ۳۶۵ هزار فرصت شغلی از دست رفته است.
برپایه گزارش دیوان محاسبات عدم پرداخت سهم اشتغال جوانان از محل درآمدهای حاصل از هدفمندی یارانهها، یکی از دلایل افزایش بیکاری جوانان و فارغالتحصیلان است. رئیس دیوان محاسبات یک هفته پیش در گزارشی به مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد که دولت به پرداخت چهار هزار میلیارد تومان از درآمدهای حاصل از هدفمندی یارانهها به اشتغال جوانان و فارغالتحصیلان اختصاص دهد، اما این بودجه اختصاص نیافته است.
معاون وزیر کار یکم بهمن از برنامه ویژه دولت برای حمایت از اشتغال جوانان و فارغالتحصیلان خبر داده و گفته بود که دولت برای کارفرمایانی که جوانان و فارغالتحصیلان دانشگاهی را استخدام کنند، معافیت مالیاتی و بیمهای در نظر گرفته است. به گفته او، این برنامه از نخستین سال اجرای برنامه توسعه ششم اجرایی خواهد شد.