در ادامه اجتماع صنفی کارگران معدن زغالسنگ طزره برای ششمین روز متوالی، گروهی از این کارگران صبح امروز مقابل ساختمان اداری معدن البرز شرقی در شاهرود تجمع کردند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از ایلنا، یکی از کارگران معدن طزره با اعلام این خبر گفت: در ششمین روز برپایی اجتماعات صنفی من و همکارانم در داخل در محوطه معدن تصمیم گرفتیم محل اعتراض خود را به مقابل ساختمان اداری معدن که در شهر شاهرود واقعشده است منتقل کنیم.
وی در توضیح علت جابجایی محل اجتماع خود و همکارانش گفت: از همان آغاز هدف ما از برپایی تجمع صنفی پیگیری خواستههایمان بود اما چون تاکنون هیچ مقام مسئولی به موضوع رسیدگی نکرده است درنتیجه تصمیم گرفتیم تا محل تجمع خود را تغییر بدهیم.
این کارگر یادآور شد، در ادامه تجمع روز گذشته نیز کارگران بعد از تجمع در محوطه معدن و جاده اصلی (سه راه مهماندوست) درنهایت در ساعات پایانی وقت اداری اجتماع خود را به مقابل ساختمان اداره تأمین اجتماعی دامغان منتقل کردن تا اعتراض خود را به تمدید نشدن دفترچههای درمانی خود اعلام کنند.
به گفته وی پس از مراجعه معترضان به تأمین اجتماعی دامغان، رئیس اداره تأمین اجتماعی دامغان به آنها گفته است: کارفرمای واحد معدنی طزره سهم خود را در پرداخت حق بیمه کارگران در ۱۶ ماه گذشته پرداخت نکرده است.
این کارگر معدنچی بابیان اینکه پس از حضور آنها در محل اداره تأمین اجتماعی دامغان، فرماندار دامغان نیز برای رسیدگی به وضعیت پیشآمده در جمع آنها حاضر شد، افزود: در جریان تماسی تلفنی که فرماندار دامغان در حضور کارگران معترض با مدیریت فولاد اصفهان در مقام کارفرما و مالک اصلی معدن البرز شرقی برقرار کرد، اعلام شد در حال حاضر تنها این امکان وجود دارد که به هر کارگر تنها معادل یک ماه حقوق بهعنوان یارانه داده شود.
وی افزود: من و دیگر همکارانم در چارچوب مقررات کار و تأمین اجتماعی در استخدام معدن البرز شرقی هستیم و بهعنوان کارگر از شرکت ذوبآهن اصفهان در مقام کارفرما حقوق مختلفی را طلبکاریم که در هیچکدام از آنها صحبتی از پرداخت یارانه نشده است.
این کارگر معدن البرز شرقی افزود: ممکن است در مناسبات کارگری- کارفرمایی پرداخت علیالحسابی مزد وجود داشته باشد اما در بحث پرداخت یارانه نقدی تا آنجا که همه مطلع هستند این موضوع به دولت مربوط میشود و به هیچ کارفرمایی ارتباط ندارد.
طبق اظهارات این کارگر معدن البرز شرقی، او و همکارانش بابت نیمی از مزد مهرماه و تمامی مزد ماههای آبان، آذر و دی و حدود ۱۶ ماه حق بیمه پرداختنشده، طلبکارند و تا این لحظه هیچ رسیدگی مشهودی به وضعیت آنها نشده است.