ساکنان ۱۲ روستای استان خراسانشمالی به علت نبود شرایط مناسب اشتغال و درآمدزایی اقدام به مهاجرت کردهاند و این روستاها در حال حاضر خالی از سکنه شده است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از تسنیم، عبدالله قدرتی اظهار داشت: در سالهای گذشته به علت نبود شرایط مناسب اشتغال و درآمدزایی اقدام به مهاجرت کردهاند
قدرتی علت خالی شدن این روستاها را پایین بودن بیشازحد جمعیت و کمدرآمد بودن اهالی آن عنوان کرد و گفت: این روستاهای کمجمعیت در سالهای ۸۵ تا ۹۰ خالی از سکنه شدهاند.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری خراسان شمالی تصریح کرد: البته ساکنان برخی از این روستاها به شهرکهای مجاور و نزدیکی روستاها مهاجرت کردهاند.
وی بابیان اینکه ساکنان روستاهای کوچک و دوردست در استان در حال مهاجرت هستند گفت: روستاهای ما در حال از دست دادن جمعیت هستند.
قدرتی تصریح کرد: کمبود منابع آبی در روستاها اشتغال و کار کشاورزی و باغداری را با چالش روبهرو کرده و روستایی برای دستیابی به درآمد بهناچار محل زندگی خود را ترک میکند.
وی بابیان اینکه محدود بودن زمینهای کشاورزی نیز در این میان تأثیرگذار بوده است گفت: قانون ارث در جامعه ما سبب خرد و کوچک شدن زمینهای کشاورزی شده است و این امر هزینههای کشاورزی را بهکاری هزینه بر و غیراقتصادی بدل کرده است.
قدرتی خاطرنشان کرد: کشاورز با فعالیت در زمین کوچک و خرد نمیتواند بازدهی و سود مناسب را بهدست آورد و هزینههای تولید در این زمینها بهمراتب از زمینهای بزرگتر بیشتر است بنابراین کشاورز رغبتی به ادامه تولید درزمینهٔ ای کوچک ندارد.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری خراسان شمالی گفت: یک راهکار برای رونق اقتصادی در روستاها، تجمیع روستاهای کوچک و راهاندازی کارگاههای تولید در روستاهای بزرگتر است.
قدرتی افزود: راه اندازی واحدهای تولیدی و صنایع کوچک در روستاهای کوچک مقرونبهصرفه و اقتصادی نیست اما این اقدام با تجمیع روستاها میسر میشود و میتوان به اشتغال و اقتصاد روستاها را رونق داد.
وی اظهار داشت: با تجمیع روستاهای کم خانوار و راهاندازی صنایع و کارگاههای تولیدی میتوان خدمات بهتری به روستاها ارائه داد.
بیکاری و رکود, زندگی روستایی, مهاجرت, روستاهای خراسان شمالی, کشاورزی, روستاهای کم خانوار