قبل از مرگ سردار حسین همدانی در سوریه، مصاحبهای از او در خبرگزاریها منتشر شده بود که در آن از سازماندهی اراذل و اوباش توسط سپاه پاسداران برای سرکوب اعتراضات مردمی در کودتای انتخاباتی سال ۸۸ سخن گفته بود. انتشار اخیر کلیپهای ویدئویی اراذل استان مازندران در آستانه انتخابات مجلس، دوباره آن مصاحبه معروف سردار همدانی در مورد نقش اراذل و اوباش در وقایع سیاسی کشور را در اذهان تداعی نموده است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از تقاطع، چنانچه امکان دسترسی محلی به مسقطالرأس و قلمرو برخی از این اراذل و اوباش برایتان مقدور باشد، با اندکی تفحص در بین شهروندان درمییابید که زمزمههایی از ارتباط اوباش با برخی ارگانهای امنیتی و دولتمردان مازندران به گوش میرسد. برای نمونه، بسیاری از مردم بابل میدانند که جاهلِ شهیر شهرشان “مهدی گاوزن” که چندین پرونده نزاع و درگیری مسلحانه دارد (و این روزها نیز ویدیویی از ارعاب و ضرب شتم فردی ناشناس توسط وی در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود) به خاطر همکاری و ارتباط نزدیکش با اداره اطلاعات، امامجمعه و برخی روحانیون بابل، آزادانه در شهر جولان میدهد؛ دستکم، ویدئوی منتشرشده از مطایبه او در کنار چند تن از روحانیون، گواهی بر مدعای رابطه حسنه وی با “مراجع ذیصلاح” شهربابل است.
در نمونهای دیگر، مسوولان وقت زندان شهر آمل و نیز همسلولیها و همبندیهای سابق سجاد شیرامه، شرور معروف آملی، به خوبی به یاد دارند که در دوره قبلی انتخابات مجلس شورای اسلامی، همکاری تنگاتنگی بین او و یوسفیان نماینده آمل وجود داشت به طوریکه تنها در یک مورد، ستاد انتخاباتی آقای یوسفیان صدها کارت تلفن در اختیار نامبرده قرارداده بود تا او از داخل زندان هماهنگیهای لازم را جهت جمعآوری رأی برای این کاندیدای انتخابات مجلس به عمل آورد و البته این مجرم از پاداش زحماتش بینصیب نماند و جناب یوسفیان در آن برهه، وعده آزادی بدون قید شرط شیرامه را در قبال پیروزیاش در انتخابات محقق نمود. نکته جالب اینکه “سجاد شیرامه” در مصاحبهای بعد از دستگیری نمایشی اخیرش عنوان نموده این مرتبه “سیزدهم” است که بازداشت میشود. در واقع او چندین بار به جرم تیراندازی در ملاءعام که در برای افراد عادی حکم “محاربه” دارد دستگیر شده و هر بار (احتمالاً با وساطت برخی افراد صاحب نفوذ و ذینفع) آزاد گردیده و در قبای یک قهرمان به جولانگاهش بازگشته است.
قطعاً با بررسیهای بیشتر در استان مازندران، نمونههای دیگری از این موارد اغماض جرم و مماشات با لمپنهای این منطقه را می توان پیدا کرد. این مماشات که در راستای تطمیع منویات برخی دولتمردان و ارگانهای امنیتی صورت میگیرد در واقع رهاسازی سیستماتیک اراذل و اوباش است و میتوان از آن به عنوان پروژه “لُمپنپروَری” و “قهرمانسازی پهلوانان پوشالی” یاد کرد.