از ۴۰۰ واحد تولیدی مستقر در شهرکهای صنعتی استان کهگیلویه و بویراحمد تنها ۱۶۲ واحد فعال هستند. استانی که رتبه نخست درآمد سرانه با احتساب نفت را دارد، بالاترین نرخ بیکاری را به خود اختصاص داده است.
سهراب بنام، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کهگیلویه صبح دوشنبه ۲۳ فروردین از استقرار ۴۰۰ واحد تولیدی در شهرکهای صنعتی این استان خبر داد و گفت که ۴۰ درصد این واحدها راکد هستند.
به گفته او ۲۷۱ واحد صنعتی دارای پروانه بهرهبرداری و ۱۳۰ واحد نیز در دست احداث هستند. بر پایه اظهارات بنام، حدود ۱۰۸ واحد تولیدی این استان تعطیل شده و تنها ۱۶۲ واحد به فعالیت خود ادامه میدهند.
این مقام مسئول «کمبود نقدینگی، فقدان بازار، ناتوانی در تأمین مواد اولیه، اختلاف شرکا و مسائل مدیریتی و نداشتن توجیه اقتصادی» را از مهمترین دلایل تعطیلی و رکود این واحدها دانست.
در همین رابطه جبار کیانی رئیس اتاق بازرگانی کهگیلویه و بویراحمد گفت که «طبق بررسیهای انجامشده توسط اتاق بازرگانی استان حدود ۲۵٫۳ درصد واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی استان فعال، ۱۲٫۲ درصد نیمهفعال و ۶۲٫۵ درصد غیرفعال هستند».
پیش از این سخنگوی دولت تعداد واحدهای تولیدی راکد در ایران را حدود ۱۰ درصد اعلام کرده بود. اما نهادهای صنفی تولیدگران این آمار را غیرواقعی دانسته و گفته بودند که نزدیک به ۶۰ درصد از واحدهای صنعتی تعطیل شده و یا با ظرفیتی کمتر از ظرفیت واقعی به فعالیت ادامه میدهند.
بر پایه گزارش سازمان مدیریت و برنامهریزی جمهوری اسلامی ایران، کهگیلویه و بویراحمد رتبه نخست درآمد سرانه با احتساب نفت را در اختیار دارد در حالی که بدون احتساب درآمدهای نفتی ۲۹امین استان ایران در درآمد سرانه است.
آخرین گزارش مرکز آمار ایران از نرخ بیکاری نیز بیانگر بالاترین نرخ بیکاری در این استان است. بر اساس این گزارش کهگیلویه و بویراحمد با ۱۷٫۷ درصد بالاترین نرخ بیکاری را دارد. مرکز آمار میانگین نرخ بیکاری سال ۹۴ را یازده درصد اعلام کرد.
برپایه گزارشهای رسمی این استان بهرغم این که ۲۰ درصد منابع نفت، هشت درصد منابع آب و هشت درصد آب ایران را دارد، در رتبهبندی توسعه آخرین استان به شمار میآید و حداقل ۲۰درصد جمعیت آن تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند.