گزارشها از اعتصاب «صدها کارگر» در شهر مرزی مهران در استان ایلام ایران در اعتراض به بخشنامهای حکایت دارد که درآمد آنها را ۳۰ درصد کاهش میدهد. این اعتصاب نگرانی عدهای از تجار را نیز به دنبال داشته است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از رادیو فردا، اعتصاب کارگران بازارچه مرزی مهران روز چهارشنبه، ۲۹ اردیبهشت، در اعتراض به بخشنامه جدید شرکت پیمانکاری مستقر در گمرک «مهران» مبنی بر کسر ۳۰ درصد از درآمد حق کارگری آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
یکی از کارگران که نخواسته نامش فاش شود٬ به این وبسایت گفته است که «با وضع این قانون جدید ۳۰ درصد از حق تخلیه بار» در اختیار شرکت پیمانکار قرار میگیرد.
به گفته این کارگر، «با این رویه جدید٬ درآمد کارگرانی که از صبح تا عصر در زیر آفتاب و گرمای سوزان مهران فعالیت میکنند بسیار ناچیز خواهد بود».
تعدادی از تجار در گمرک «مهران» هم نسبت به صدور این بخشنامه و عواقب ادامه اعتصاب کارگران ابراز نگرانی کردهاند.
این تجار گفتهاند که «با اجرای بخشنامه کارگرانی را که سالها با ما کار کردهاند و با شیوه تخلیه بار آشنا شدهاند از دست خواهیم داد و متحمل ضرر و زیان خواهیم شد».
در همین زمینه خبرگزاری تسنیم نیز تعداد کارگران اعتصابی را ۷۰۰ نفر گزارش کرده و علت اعتصاب آنها را «ساماندهی کارگران بازارچه مرزی مهران» اعلام کرده است.
آن طور که این خبرگزاری نوشته کارگران با اعتراض به این که یک شرکت قرار است کارگران را ساماندهی کند و بابت این ساماندهی ۳۰ درصد از حقالزحمه کارگران را برای خود بردارد٬ دست به اعتصاب زدهاند.
در صورت حضور شرکت ساماندهی در مرز مهران٬ پول تخلیه و بارگیری به شرکت داده میشود و کارگر حق ندارد با تاجر مستقیما توافق کند.
شعبان فروتن٬ رئیس اتاق بازرگانی استان ایلام، در این زمینه گفت: «کارگران نمیتوانند قبول کنند که بخشی از حقالزحمه آنها به شرکتی داده شود که هیچ اقدامی برای رفاه حال کارگران انجام نمیدهد.»
آقای فروتن همچنین هشدار داد که «در حال حاضر با اعتصاب کارگران٬ تاجران نیز متحمل ضرر» خواهند شد.
بر اساس آمارها، روزانه بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ کامیون حامل انواع کالاها در مرز مهران تردد میکنند که برای تخلیه بار هر یک از این کامیونها به چهار تا پنج کارگر نیاز است.