علی باقرزاده، رییس سازمان نهضت سواد آموزی و معاون وزیر آموزش و پرورش امروز سه شنبه ۲۲ تیر اعلام کرد که “ازدواج زودهنگام دانش آموزان در سنین پایین” در برخی استانها سبب شده که مدارس ویژه برای محصلان متاهل تاسیس شود.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از بی بی سی، علی باقرزاده، رییس سازمان نهضت سواد آموزی و معاون وزیر آموزش و پرورش امروز سه شنبه ۲۲ تیر اعلام کرد که “ازدواج زودهنگام دانش آموزان در سنین پایین” در برخی استانها سبب شده که مدارس ویژه برای محصلان متاهل تاسیس شود.
آقای باقرزاده همچنین گفت: “ازدواج زودهنگام دانش آموزان در سیستان و بلوچستان، هرمزگان و آذربایجان غربی شایع است. از سوی دیگر در استان هایی که ساختار عشایری و قومی خود را حفظ کرده اند، فراوانی این ازدواج ها بیشتر از بقیه نقاط کشور است.”
آقای باقرزاده معتقد است که آمارهای موجود در این حوزه همه قدیمی است و بررسی جدیدی صورت نگرفته است.
به گفته کارشناسان ازدواج زودهنگام در دختران یکی از دلایل جدی ترک تحصیل به خصوص در مناطق “مرزی و یا در بعضی قومیتها” است.
سن قانونی ازدواج در ایران برای دختران ۱۳ سال و برای پسران ۱۵ سال است. اما براساس مفاد قانون مدنی، در صورتی که ولی دختر مصلحت بداند، او پیش از ۱۳ سالگی نیز میتواند ازدواج کند.
اخیرا معاون پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در سازمان بهزیستی ایران اعلام کرد که در ایران ۱۷ درصد از دختران زیر ۱۸ سال و سه درصد از دختران زیر ۱۵ سال ازدواج میکنند.
سال گذشته نیز شهیندخت مولاوردی، معاون حسن روحانی در امور زنان و خانواده، گفته بود که آمار ازدواج دختران زیر سن قانونی در ایران “نگرانکننده” است.
کمیته حقوق کودک سازمان ملل متحد نیز در گزارش خود که تقریبا چهار ماه پیش منتشر شد “نگرانی عمیق” خود را از سن رسمی ازدواج در ایران اعلام کرد و آن را مغایر کنوانسیون حقوق کودک و “نقض شدید” حقوق کودکان بویژه دختران دانسته بود چون پایین بودن سن ازدواج، کودکان را در خطر “ازدواج اجباری، زودهنگام یا موقت قرار میدهد که تاثیر منفی بر رشد ذهنی و جسمی آنها دارد.”