آرش صادقی، زندانی سیاسی محبوس در بند هشت زندان اوین، پس از هشت روز اعتصاب غذا و عدم مصرف دارو، هم اکنون در وضعیت وخیم جسمانی به سر می برد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، آرش صادقی، زندانی سیاسی در اعتراض به روند غیرقانونی پرونده و بازداشت همسرش از روز دوشنبه سوم آبان، اقدام به اعتصاب غذا کرده است. این درحالی است که این زندانی سیاسی به دلیل درد در ناحیه کتف، براثر شکنجه های دوران بازجویی، نیازمند مصرف دارو بوده و اعتصاب غذا و عدم دریافت دارو، سلامت وی را در وضعیت نگران کننده ای قرار داده است.
این زندانی سیاسی از روز جمعه با افت فشار شدید، تپش قلب و کاهش وزن مواجه شده است؛ بااینحال وی اعلام کرده که تا زمان رسیدن به خواسته قانونی خود به اعتصاب غذا ادامه خواهد داد.
این زندانی سیاسی در نامهای که پیشتر از سوی تارنگار حقوق بشر در ایران منتشر شد، بهتفصیل درباره دلایل اعتصاب غذای خود توضیح داده است.
شایان ذکر است که آرش صادقی طی روزهای گذشته از سوی مسئولان زندان اوین تهدید شده که تا زمانی در اعتصاب به سر میبرد، از امکان ملاقات همسرش محروم است.
همسر آرش صادقی، گلرخ ایرایی، در سوم آبان ماه با یورش نیروهای امنیتی به منزل، جهت اجرای حکم حبس بازداشت و به بند نسوان زندان اوین منتقلشد. گلرخ ایرایی در اولین ملاقات خود با مادرش چگونگی دستگیری را شرح داده است.
آرش صادقی پیشتر به مسئولین پرونده و زندان اوین گفته بود که در صورت اجرای حکم همسرش دست به اعتصاب غذا خواهد زد.
این دانشجوی محروم از تحصیل رشته فلسفه اعلام کرده که نیروهای امنیتی در پرونده آنها دخالت داشته و قانون بهطور مرتب در پرونده آنها نقض شده است.
آرش صادقی، فعال سیاسی و دانشجوی اخراجی دانشگاه علامه طباطبایی به همراه همسرش، گلرخ ابراهیمی ایرایی، در تاریخ ۱۵ شهریور ۱۳۹۳ توسط قرارگاه ثارالله اطلاعات سپاه بازداشت و یکم دیماه سال ۹۴ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به اتهام «اجتماع و تبانی علیه نظام»، «توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی»، «تبلیغ علیه نظام» و «تشکیل گروه غیرقانونی» و همسرش به اتهام «توهین به مقدسات» و «تبلیغ علیه نظام» به ترتیب به پانزده سال حبس و شش سال حبس محکوم شدند که این حکم برای آرش صادقی طی دادگاه تجدیدنظر مورد تائید قرار میگیرد که با حساب چهار سال تعلیقی در پرونده قبلی حکم به ۱۹ سال حبس افزایش یافت.
پیشتر نیز در جریان مراجعه مأموران امنیتی به خانه مادر آرش صادقی برای بازداشت پسرش در سال ۱۳۸۹، مأمورین با واردکردن ضربهای به سر مادر وی باعث خونریزی مغزی شده که مادر این فعال دانشجویی پس از چند روز بستری بودن در بیمارستان درگذشت. لازم به توضیح است، پزشک بیمارستان علت مرگ را ایست قلبی تشخص میدهد اما باگذشت چهار ماه پس از مرگ، پزشک قانونی علت مرگ را «اصابت سر به شیء سخت» اعلام کرده است که باعث خونریزی داخلی و بعد ایست قلبی شده است.