معاون امور اجتماعی و پیشگیری از شکایت تعدادی از خانوادههای کودکان اوتیسم مبنی بر شکنجه این کودکان در یکی از موسسات توانبخشی این استان خبر داد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از میزان، قاضی محمدبخشی محبی با اشاره به شکایت تعدادی از خانوادههای کودکان اوتیسم مبنی بر شکنجه این کودکان گفت: حسب اظهارات شاکیان، فرد متخلف فاقد مجوزهای لازم برای تاسیس موسسه و توانبخشی به کودکان بوده است و از پروانه شخصی دیگر برای تاسیس این مرکز استفاده نموده است.
قاضی بخشی محبی گفت: بر اساس ماده یک فصل اول تعزیرات حکومتی و خدمات تشخیصی و درمانی ایجاد مؤسسات پزشکی غیر مجاز توسط اشخاص فاقد صلاحیت از نظر تخصصی جرم بوده و متخلف به مجازاتهایی همچون تعطیلی موسسه و ضبط ملزومات به نفع دولت،جزای نقدی و حبس محکوم میشود.
وی بیان داشت: مطابق ماده ۴ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان هرگونه صدمه و اذیت و آزار و شکنجه جسمی و روحی کودکان و نادیدهگرفتن عمدی سلامت و بهداشت روانی و جسمی انها ممنوع و مرتکب به حبس و جزای نقدی محکوم میشود و از آنجایی که جرم جنبه عمومی دارد نیاز به شکایت شاکی خصوصی نیست.
اوتیسم یک ناتوانی طولانی مدت است که منجر به اختلال عملکرد عصبی – روانی در فرد می شود. گر چه به نظر می رسد که اوتیسم عارضه نادری است اما اطلاعات اخیر گویای آن است که شیوع اوتیسم حتی تا۲۰ مورد در هر۱۰۰۰۰ تولد زنده می رسد. اوتیسم در پسران۳ – ۴ برابر بیشتر از دختران دیده می شود. اگر چه علت اصلی آن کاملاً شناخته شده نیست، اما در سال های اخیر تحقیقات و مطالعات بسیاری در این زمینه صورت گرفته است.تحقیقات تأکید زیادی بر منشاء زیست شناختی و عصب شناختی در مغز دارد .