به گفته مدیر عامل اتحادیه صیادان خوزستان، با کم شدن ذخایر آبزیان در سواحل استان خوزستان، درآمد صیادان بومی بسیار کاهش پیدا کرده است به طوری که به صورت میانگین هر صیاد درماه ۴۰۰ هزارتومان درآمد دارد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از ایلنا، غلامرضا دهقانی، مدیرعامل اتحادیه صیادان خوزستان معتقد است ۵ هزار شناور بی هویتی که در صیدگاههای استان صید میکنند منابع دریایی را با خطر جدی روبهرو کردهاند.
غلامرضا دهقانی ادامه میدهد: «هر شناور صیادی اجازه دارد هر ماه تنها در در دو نوبت ده روزه به دریا بزنند. خوزستان بیش از ۳۴ هزار صیاد دارد که مقدار ماهی صید شده باید بین آنها تقسیم شود. باید به این نکته اشاره کنیم که صیدگاههای خوزستان یک پنجم صیدگاههای استان بوشهر است.»
این فعال صنفی خوزستانی با پرداختن به مشکل عمده ماهیگیران استان خاطرنشان کرد: مشکل عمده ماهیگیران استان، ۵ هزار شناور بی هویتی است که به صورت غیر قانونی صید میکنند.
او میگوید: یکی از اصلیترین دلایلی که موجب این رخداد شده است سیاستهای نادرست مسئولان استانی است. آنها در ابتدای اینکه برسرکار میآیند برای کاهش میزان بیکاری استان، جویندگان کار را به سمت دریا سوق میدهند.
مدیرعامل اتحادیه صیادان خوزستان معتقد است تنها راه مسئولان استانی برای حل بحران بیکاری صید از دریایی است که منابع آن رو به پایان است.
دهقانی در پایان به وضعیت صیادان از کار افتاده اشاره کرد و گفت: «برخی از صیادان هستند که بر اثر حادثه شناورهای خود را از دست دادهاند. برخی هم با ده سال سابقه کاری بازنشسته شدهاند که تنها ماهیانه ۲۰۰ هزار تومان حقوق بازنشستگی دریافت میکنند. عدهای هم تحت نظر کمیته امداد و بهزیستی امورات زندگی خود را میگذرانند که وضعیت معیشتی مناسبی ندارند.»