پاول دوروف، موسس پیامرسان تلگرام از انتقال بخشی از «سرورهای تحویل محتوای این شبکه پیام رسان یا CDN به ایران و برخی از کشورهای خاورمیانه خبر داده است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، پاول دوروف، موسس پیامرسان تلگرام، در توییتر خود تایید کرده است: «برخی سرورهای «تحویل محتوای» تلگرام به ایران و برخی کشورهای دیگر خاورمیانه منتقل شده است.»
به گفته پاول دوروف، «اگر مقامهای ایران سعی در پاک کردن اطلاعات این سرورها کنند، کاربران ایرانی میتوانند از سرورهای اصلی در اروپا به این موارد دسترسی یابند.»
رادیو زمانه در این خصوص نوشته است؛ ۳۱ تیر امسال محمدجواد آذری جهرمی، مدیر عامل شرکت «ارتباطات زیرساخت» از زیرمجموعههای وزارت ارتباطات ایران در تلویزیون دولتی از ابلاغ مصوبه شورای عالی فضای مجازی درباره انتقال سرور شبکههای اجتماعی به داخل این کشور در بازه زمانی ۱۰ روز خبر داده بود.
در آن مقطع مدیر تلگرام وجود چنین موضوعی را تکذیب کرده بود و در یادداشتی در کانال تلگرامیاش به این موضوع پرداخته و نوشته بود: «تلگرام به عنوان پیامرسانی که اهمیت زیادی برای حفظ حریم خصوصی قائل است، ابداً سرورهای خود را به ایران منتقل نمیکند.»
بر اساس قانونی که در دی ماه ۱۳۹۵ تصویب شده است، هر کانال تلگرامی که بیشتر از پنج هزار عضو دارد باید نشانی و مشخصات مدیران آن در بانک اطلاعاتی وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شود؛ در غیر این صورت اجازه فعالیت نخواهد داشت.
در بخشی از مراحل ثبت نام، مدیر کانال باید رباتی را که توسط وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی طراحی و ساخته شده است، در سطح دسترسی مدیر به کانال خود اضافه کند. این ربات قادر خواهد بود مشخصات محتوای مورد نظر مسئولان سانسور اینترنت را دریافت، در بین محتوای کانال جست و جو و در صورت صلاح دید مسئولان امر آن محتوا را از سی.دی.انهای تلگرام حذف کند.
تلگرام در حال حاضر محبوبترین سرویس پیامرسان رمزگذاری شده در ایران است.
بیش از ۲۳ میلیون کاربر تلگرام، یعنی حدود نیمی از کاربران این سرویس پیامرسان در جهان، ساکن ایران هستند.