وکیل هنگامه شهیدی گفت: «برای خانم شهیدی قرار وثیقه صادر شده بود، وثیقه کارشناسی شد و تقریباً کارهای توقیف آن تمام شد اما در نهایت گفتند صبر کنید.»
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، «مصطفی ترک همدانی» در گفت وگو با خبرنگار انصاف نیوز گفت: «با خبرنگار مهربان نباشید، با او مطابق قانون رفتار کنید. تحقیقات مقدماتی از یک پرونده زمان زیادی نمیگیرد. بعد از این زمان کم، قرار تامینی برای متهم صادر میشود نه اینکه ۱۵۵ روز طول بکشد و تحقیقات مقدماتی به اتمام نرسد و قرار تامینی هم صادر نشود.»
ترک همدانی با بیان این که دلیل دستگیری برای او مشخص نیست، گفت: «باید دلایل برای ما روشن شود. ضابط قضایی هم از ابتدا مشخص بود که وزارت اطلاعات است اما الان نمیدانیم ضابط قضایی کیست. نهادهای متفاوتی در این پرونده فعالیت میکنند و به ما نمیگویند.»
این وکیل دادگستری ادامه داد: «به وکیل دادگستری اجازه ورود به این پرونده داده نشده است و هنوز پرونده از دادسرای فرهنگ و رسانه خارج نشده و به دادگاه نرفته است. شاید جزو نادر پروندههای من است که هرچه تلاش کردم کمتر نتیجه گرفتم. از هر ابزار قانونی که یک وکیل دادگستری دارد استفاده کردیم.»
ترک همدانی در پاسخ به اینکه چه چیزی مانع از خروج پرونده از دادسرا میشود، گفت: «ضابط ممکن است هر درخواستی داشته باشد اما نهایتاً این مقام قضایی است که هم اختیار دارد و هم مسوول رسیدگی به پرونده است. چگونه است که مقام قضایی و ضابط دلایل را کافی ندانستهاند؟ اگر دلایل ناکافی است؛ متهم چرا آزاد نشده است؟»
گفتنی است که هنگامه شهیدی از زمان بازداشت به مدت چندین هفته در اعتصاب غذا به سر برده و عوارض ناشی از آن وضعیت جسمانی او را بحرانیتر کرده است.
هنگامه شهیدی، روز دوشنبه ۲ مردادماه، جهت انجام معاینات پزشکی به بیمارستان طالقانی منتقل شد و پس از انجام سونوگرافی، پزشکان متوجه شدهاند که عفونت پیشرفت زیادی در بدن او داشته به طوری که علاوه بر کلیه، معده و سایر اندامهای داخلی بدن او را نیز تحتالشعاع قرار داده است.
هنگامه شهیدی پیشتر طی پیامی از اعمال فشار بازجویان سخن گفته و افزوده بود: «از دهه دوم فروردینماه در بند ٢٠٩ دوازده ساعت بازجویی متوالی بدون اینکه حتی اجازه بلند شدن از روی صندلی را داشته باشم، گذراندم. ٣ روز در هفته نیز از ساعت ١٠ شب تا ٢ صبح با چشمبند بازجویی دارم تاا بتوانند تحت فشار گرسنگی و بیخوابی از من اعتراف دروغ بگیرند.»
هنگامه شهیدی پس از دستگیری در ۱۹ اسفندماه ۹۵، در اعتراض به بازداشت غیرقانونی خود در زندان اوین دست به اعتصاب غذا و دارو زده و طی این مدت به دلیل وخامت حال بارها به بهداری زندان اوین منتقل شده است.
شایان ذکر است، پرونده هنگامه شهیدی در شعبه دوم دادسرای رسانه است و مسئولین قضایی در مراجعهی وکیل این روزنامهنگار به دادسرا اتهام وی را امنیتی عنوان کردهاند.
در ماههای گذشته گزارشگران بدون مرز (RSF) در بیانیهای با اشاره به بازداشت هنگامه شهیدی و تعداد کثیری از روزنامهنگاران در آستانه نوروز، بار دیگر سرکوب و فشار بر روزنامهنگاران را محکوم و خواهان آزادی بدون قید و شرط همه روزنامهنگاران و شهروند خبرنگاران زندانی شد.