تجمع صنفی کارگران کارخانه صنایع چوب و کاغذ ایران «چوکا» که در روزهای گذشته در اعتراض به معوقات مزدی و وضعیت نامشخص قراردادهای کار و فعالیت کارخانه برگزار شده بود؛ امروز نیز وارد ششمین روز خود شد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، تعدادی از کارگران این واحد تولیدی با اعلام این خبر گفتند: صرف نظر از این که روز پنجشنبه گذشته (۲۱ مرداد ماه) معادل دو ماه از مجموع پنج ماه معوقات مزدی آنها پرداخت شده است اما نگرانی از وضعیت نامعلوم کارخانه باعث شد تا آنها امروز نیز اعتراضات صنفی خود را دنبال کنند.
به گفته منابع خبری ایلنا در رشت گزارش در شش روز گذشته حدود هزار کارگر کارخانه صنایع چوب و کاغذ ایران «چوکا» در حال برپا کردن اجتماعات صنفی هستند.
از قرار معلوم این چندمین مرتبهای است که کارگران ایران چوکا در سال جاری بابت معوقات مزدی خود دست به برپایی اجتماعات صنفی زدهاند.
کارگران حضر در این اجتماع صنفی با بیان اینکه اجتماع صنفی آنان مقابل درب ورودی کارخانه بصورت شبانه روزی ادامه دارد؛ افزودند: در تمامی این مدت کارفرما مدعی بود که منابع مالی کافی برای پرداخت معوقات مزدی آنها را ندارد اما پس از آنکه در روز پنجشنبه گذشته تجمع کارگران معترض از مقابل کارخانه به مقابل دفتر یکی از نمایندگان مجلس منتقل میشود، کارفرما نسبت به پرداخت معوقات بخشی از مزدی آنها اقدام میکند.
همچنین گفته میشود که کارفرمای ایران چوکا هم اکنون بابت دست کم ۴ ماه حق بیمه معوقه این کارگران به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است و در عین حال این کارگران از شش ماه پیش به دلیل آنچه که واریز نشدن حق بیمه تکمیلی به حساب شرکت بیمه گر عنوان میشود نمیتوانند از خدمات درمانی مراکز درمانگاهی و بیمارستانی استفاده کنند.
به گفته آنان، بصورت مشخص اکنون تعداد قابل توجهی از خانواده های کارگران بیمه شده این کارخانه هستند که بابت خدمات درمانی مورد نیاز خود هزینههایی را به بیمارستانهای خصوصی پرداخت کردهاند اما برای دریافت معرفی نامه از شرکت بیمه گربا مشکل مواجه هستند.
طبق اظهارات کارگران این کارخانه، کارخانه ایران چوکا از شهریور ماه سال ۹۴ به بهانه تعمیرات فعالیت تولیدی خود را متوقف کرده است و از آن زمان تاکنون کارگران شاغل در این واحد تولیدی بلاتکلیف وبیکار رها شده اند.
کارگران کارخانه ایران چوکا معتقد هستند که صرف نظر از آنکه تشدید شدن مشکلات اقتصادی در بروز وضعیت نامناسب کنونی بی تاثیر نبوده است اما در عمل نمی توان تاثیر نوع مدیریت این واحد صنعتی را نیز در بروز مشکلات کنونی بیتاثیر دانست.