مجلس ایران در ادامه بررسی اصلاحیه بودجه سال ۱۳۹۵ دولت، قیمت هر مترمکعب آب شرب را ۱۵ تومان گران کرد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به زمانه، بر اساس مصوبه مجلس در روز چهارشنبه ۳ شهریور وزارت نیرو از طریق شرکتهای آبفای شهری سراسر کشور مکلف است تا افزون بر دریافت نرخ آببهای شهری، به ازای هر مترمکعب فروش آب آشامیدنی مبلغ ۱۵۰ ریال از مشترکان آب دریافت و به خزانهداری کل کشور واریز کند.
همچنین مقرر شد که ۱۰۰ درصد وجوه دریافتی تا سقف ۷۰۰ میلیارد ریال از محل حساب مذکور جهت آبرسانی شرب روستایی و عشایری اختصاص یابد.
اسفندماه سال پیش حمیدرضا جانباز، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور گفته بود که «برنامهای برای افزایش قیمت آب در سال ۹۵ نداریم». او همزمان ارزان بودن قیمت آب در ایران را یکی از چالشهای اصلی این حوزه دانسته بود.
به رغم اینکه دولت برنامهای برای افزایش قیمت آب نداشت، در نخستین ماه سال مشخص شد که تعرفه آب کشاورزی افزایش مییابد و دولت هم «طرح تازهای برای قیمتگذاری آب دارد».
در تابستان سال گذشته رحیم میدانی، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا از افزایش تعرفههای مصرفی برای مشترکان پرمصرف آب خبر داده و گفته بود در هر پنج مترمکعب اضافه مصرف از مصارف بالای۴۰ مترمکعب، شیب پلکانی محاسبه مصرفی زیاد میشود.
سرانه مصرف روزانه آب در ایران ۳۰۰ لیتر است. این سطح مصرف، دو برابر میانگین مصرف آب در جهان است. سازمان جهانی بهداشت مقدار متوسط سرانه ۱۵۰ لیتر را برای برآوردن نیازهای بهداشتی روزانه هر نفر تعیین کرده است.
بهگفته معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا، ۷۲ درصد مصرفکنندگان آب در ایران مصرف معقول در بخش آب آشامیدنی دارند و ۲۸ درصد پرمصرفاند.
ایران بیش از ۱۵ سال است که با خشکسالی مستمر مواجه است. افزون بر این خشکسالی، برداشتهای بیرویه آب از منابع زیرزمینی و توسعه فزاینده کشاورزی سبب کاهش سطح آبهای زیرزمینی و بحران آب شده است.