معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران از آغاز اجرای طرح جمعآوری زنان معتاد مُتَجاهر (مرتکبین «فسق» علنی) در محله هرندی در جنوب پایتخت، و نگهداری آنها در مراکز ترک اعتیاد خبر داده است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر ایران؛ میثم امرودی، روز سهشنبه ۱۰ آذر به خبرگزاری ایرنا گفت که این طرح پس از دستور استاندار تهران و موافقت دادستانی، به اجرا گذاشته شده و قرار است معتادان زن جمعآوری شده براساس تجرد یا تأهل و سن به دستههای مختلف تقسیم شوند تا برای نگهداری به مراکز ماده ۱۵ (مراکز نگهداری معتادان خودمعرف) یا ماده ۱۶ (مرکز شفق تحت پوشش شورای مبارز با مواد مخدر) منتقل شوند.
او افزوده که کمپ ترک اعتیاد شفق ۴۰۰ نفر گنجایش دارد که تا تکمیل شدن ظرفیت آن عملیات جمعآوری این زنان ادامه خواهد یافت و این معتادان پس از انجام مرحله «سمزدایی»، در مجموعههای شهرداری تهران اسکان داده میشوند و «اطعام و توانمندسازی» آنها در طول مدت شش تا ۹ ماه ادامه خواهد داشت.
میثم امرودی توضیح داده است که طرح جمعآوری زنان معتاد «متجاهر» و کارتنخواب تهران در قالب طرح انضباط شهری به منظور «پاکسازی ظاهر شهر تهران از وجود ناپاکیها اجرا میشود.»
صفت «متجاهر» برای توصیف آن دسته از معتادان ایرانی بکار برده میشود که بیپرده و آشکار در اماکن عمومی به مصرف مواد مخدر یا «فسق» میپردازند.
به گفته معاون فرهنگی اجتماعی شهردار تهران، یک گروه شامل روانپزشکان، روانشناسان و مشاوران تربیتی خانواده براساس دستهبندی این معتادان به صورت تخصصی فرایند درمان آنها را آغاز خواهند کرد.
به گفته وی، تمرکز آنها بروی «افکار این معتادان و توانمندسازی ذهنی» آنها خواهد بود و پس از این مرحله، ارائه خدمات مشاورهای به این زنان برای مدت یک سال ادامه خواهد داشت.
میثم امرودی از شهروندان تهرانی خواسته تا در صورت مشاهده زنان معتاد در محلات تهران به فوریتهای پلیس و شهرداری خبر دهند و از خانوادههای معتادان نیز خواسته تا اینگونه معتادان را پس از اجرای این طرح بپذیرند.
او همچنین گفته است که طرح جمعآوری معتادان «متجاهر» مرد هم در دو هفته آینده به اجرا گذاشته میشود.
شهرداری تهران و مسئولان اجرای این طرح آماری از کل این گونه معتادان ندادهاند.
حسین هاشمی، استاندار تهران در اواخر آبان ماه گفته بود که این طرح با مشارکت شهرداری و پلیس تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران، کمیته امداد و سازمان بهزیستی اجرا میشود.
طرح جمع آوری زنان معتاد از محله هرندی در جنوب تهران در حالی به اجرا گذاشته شده که خبرگزاری ایرنا در ۲۲ آبان از تجمع شماری از اهالی این محله در اعتراض به سکونت این معتادان در پارک حقانی و آنچه که کمک «افراد خیر» به آنها خوانده شده بود، گزارش داده بود.
براساس آن گزارش تجمع کنندگان به نداشتن «آرامش و امنیت» در این محله معترض بودند.
پیش از این، حسین ساجدینیا، فرمانده نیروی انتظامی در ارتباط با تعداد این معتادان گفتهبود: «چهار سال پیش در همین برنامههای تلویزیونی در رابطه با خانمهایی که معتاد هستند، معتاد متجاهر هستند و کارتن خواب هستند جمعاً چیزی نزدیک به ۱۰۰ زن در پارکهای تهران نبودند و مجموع معتادین متجاهر تهران چیزی نزدیک به پنج هزار نفر بود، بعد از گذشت چهار سال میتوانم به صراحت بگویم یک هزار و ۵۰۰ خانم [معتاد] متجاهر داریم و بیش از ۱۵ هزار معتاد مرد.»