علی شریعتی روز دوشنبه هفتهای که گذشت برای کارهای اداری به شهرداری پردیس رفته بود که با هماهنگی کارمندان شهرداری توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شد. او که برای تحمل ادامه حبس برای شرکت در تجمع محکومیت اسیدپاشی در مقابل مجلس به زندان منتقل شده، از همان لحظه بازداشت دست به اعتصاب غذا زده است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از کلمه، مادر علی شریعتی، زندانی سیاسی، با ابراز نگرانی از وضعیت جسمی پسرش میگوید که علی شریعتی روز گذشته و پس از بدحالیهای ناشی از اعتصاب غذا به بهداری منتقل شده است. به گفته وی علی شریعتی اعلام کرده که تا برداشتن اتهام واهی اقدام علیه امنیت ملی که به دلیل اعتراض به اسیدپاشیها به وی زده شده به اعتصاب خود ادامه خواهد داد.
شایستهالسادات شهیدی، در توضیح نحوه بازداشت پسرش میگوید: علی روز دوشنبه ساعت ۹ صبح برای کاری به شهرداری پردیس رفت. آنجا دو آقا با لباس شخصی سراغ وی میروند و میگویند با ما بیایید. علی از آنها میپرسد که چه کسانی هستند و برای چه کاری باید با آنها بروند که آنها هم حکم جلب علی را بهش نشان میدهند. علی درخواست میکند که اجازه دهند ماشینی که دستش بوده را به کسی تحویل دهد که آنها نمیپذیرند و ماشین را به پارکینگ منتقل کرده و خودش را میبرند. ما از او بیخبر بودیم تا بعد از ظهر که من با آقای حاجیلو تماس گرفتم و پرسیدم آیا علی بازداشت شده؟ گفتند خیر. من به آنها گفتم که نگرانم و بیخبر. حوالی ساعت ۶ یکی از بچهها از زندان تماس گرفت که علی را بیرون از بند در محوطه زندان دیدهاند. خود علی هم ساعت ۷ و نیم با من تماس گرفت و اطلاع داد که بازداشت شده است.
علی شریعتی هنگام بازداشت اعلام کرده به دلیل اینکه محکومیت اسیدپاشی و هر جنایت دیگر نه تنها خطری برای امنیت کشور نیست بلکه اعتراض به عدم امنیت نیمی از جامعه توسط تندروهاست، حکم صادره و اتهام امنیتی انتسابی مصداق قانونی نداشته و در اعتراض به این اتهام و محکومیت بی اساس دست به اعتصاب غذا زده و تا برداشته شدن این اتهام از پرونده خود و سایر پرونده های مشابه اعتصاب خود را ادامه خواهد داد.
او در ادامه میافزاید: علی در تماسی که با من داشت خبر داد که از همان لحظه بازداشت دست به اعتصاب غذای تر زده و امروز خبر داد که از فردا قند را هم قطع خواهد کرد و فقط آب و چای میخورد.
خانم شهیدی همچنین از عدم همکاریها با خانوادهها گلایهمند و میگوید: تمام مدارک من دست علی بود و روز ملاقات که چهارشنبه بود با سختی توانستم مدارکم را بگیرم اما به خاطر تاخیر و معطلی از ملاقات با پسرم محروم شدم. در همین حال از تحویل دادن سوییچ و قبض پارکینگ خودداری کردند. از اوین من را به دادسرا در گلوبندک حواله دادند و با اینکه با زحمت خودم را به آنجا رساندم باز هم به دلیل سنگاندازیها، موفق نشدیم ماشین را تحویل بگیریم.
به گفتهی وی خواسته علی شریعتی برای پایان اعتصاب آن است که حکم صادر شده برای اسیدپاشی برداشته شود. شهیدی میگوید: علی خودش از حامیان دولت است و مرتب تاکید میکند که هیچ اقدامی علیه دولت انجام نداده و به همین دلیل این حکم را نادرست میداند و اعتصاب اعتراضیاش برای برداشتن این اتهام از وی است.
حکم علی شریعتی به گفتهی مادرش در دادگاه تجدید نظر به ۵ سال حبس تعزیری کاهش یافته است. خانم شهیدی میافزاید: یک سال و سه ماه از حکمش را گذرانده که به دلیل فوت پدربزرگ به مرخصی آمد. زمانی که در مرخصی بود اعاده دادرسی دادیم که این درخواست هم توسط شعبه ۳۳ دیوان عالی کشور رد شد.
او در ادامه میگوید: علی از زمانی که دست به اعتصاب غذا زده طبیعتا دچار ضعف جسمی است. دیروز به بهداری منتقل شده، تپش قلب داشته و دست و پای چپش بیحس شده. امروز که تماس گرفت، گفت همچنان همان حالتها را دارد و من نگران وضعیت او هستم.
شایستهالسادات شهیدی با تاکید بر اینکه حکمی که برای اسیدپاشی به وی دادند هیچ مصداق قانونی ندارد، میگوید: بچهی من به اسیدپاشی، در مقابل مجلس اعتراض کرده، این یک حرکت مدنی و قانونی است که مرتب هم توسط افراد مختلف در جامعه انجام میشود و معترضان، صدای خودشان را به این شکل به گوش مسئولان میرسانند. ۵ سال برای این اعتراض که به خاطر امنیت ملی هم انجام شده منصفانه و عادلانه نیست.
او در ادامه میافزاید: علی تازه عقد کرده است. من نمیدانم جواب خانواده خانم علی را چه بدهم. علی و عروسم قبل از بازداشت خود در زمستان ۹۳ نامزد کرده بودند اما قبل از آنکه بتوانند عقد رسمی و محضری بکنند علی بازداشت شد. آنها در همین دوران مرخصی توانستند عقد کنند.
علی شریعتی پیش از این یک بار در خرداد ۹۴ در بند ۲۰۹ و یک بار نیز در آبان ماه سال گذشته همراه با مجید آذرپی دیگر عضو ستاد حسن روحانی در انتخابات ۹۲ دست به اعتصاب غذا زده بود که به درخواست سیدمحمد خاتمی رییس جمهور اسبق جمهوری اسلامی ایران و جمعی از فعالین اعتصاب خود را شکست.
این فعال سیاسی در ۲۵ بهمن ۱۳۸۹ نیز بازداشت شده بود. او در دادگاه بدوی به دو سال حبس محکوم شد که در مرحله تجدید نظر به یک سال کاهش یافت. شریعتی همچنین در نیمه شعبان سال گذشته نیز برای مدت یک هفته بازداشت شد. آخرین بازداشت وی مربوط به ۲۹ بهمن سال ۹۳ است.