رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور گفت: بنا به اعلام کارشناسان درآمد ماهیانه ۲میلیون تومان بهعنوان خط فقر عنوان شده، این در حالی است که حقوق کارگران کف دریافت است یعنی ماهیانه ۸۱۲هزار تومان، این رقم دیگر خط فقر نیست خط فلاکت است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از خبرگزاری تسنیم، اکبر شوکت عصر امروز در نشست خبری بهمناسبت سالروز تصویب قانون کار با اشاره به اینکه این قانون تنها قانون حمایتی از نیروی مولد کشور است اظهار داشت: هدف از تصویب این قانون حمایت از نیروی کار بوده تا در سایه آن حداقلها درباره زندگی کارگران رعایت و از دیگر سو مانعی در ایجاد بردهداری در کشور شود.
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور با ابراز اینکه در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد کارگران کشور با وجود مستمر بودن فضای شغلی اما قرارداد موقت دارند، افزود: لازم است راهکارهایی از سوی قانونگذار برای اجرای قوانین موجود تعریف شود.
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور ادامه داد: در راستای اجرای هرچه بهتر قوانین حمایتی از جامعه کارگری یکی از اقداماتی که میتواند تأثیر بهسزایی در ارتقای سطح کیفی زندگی کارگران ایجاد کند حمایت و تقویت تشکلهای کارگری و کارفرمایی است.
بهگفته وی، در حال حاضر تشکلهای کارگری و کارفرمایی هیچ نقشی در تصمیم گیریهای اقتصادی کشور ندارند از همین رو لازم است نیروی مولد کار و جامعه کارفرمایی بهعنوان بخش عظیمی از جامعه تقویت شوند چرا که متعاقب آن تولید و بهرهوری نیز افزایش مییابد.
شوکت با بیان اینکه با افزایش سطح مزد و معیشت کارگران سطح بهرهوری نیز افزایش مییابد درنتیجه آسیبهای اجتماعی نیز کاهش مییابد، تصریح کرد: بنا به اعلام کارشناسان درآمد ماهیانه ۲ میلیون تومان بهعنوان خط فقر عنوان شده، این در حالی است که حقوق کارگران کف دریافت است یعنی ماهیانه ۸۱۲ هزار تومان این رقم دیگر خط فقر نیست خط فلاکت است.
عضو کانون عالی کارگران ایران با تأکید بر لزوم تقویت فعالیت تعاونیهای کارگری عنوان کرد: بیش از ۳۰ درصد مشاغل کارگری در حوزه بنگاههای اقتصادی دولتی و شبهدولتی اعم از معادن، پالایشگاهها و نیروهای خدماتی شهرداری است که این فعالیتها توسط پیمانکاران که نقش دلال دارند انجام میشود.
وی وجود نیروهای کارگری اتباع خارجی را یکی از مشکلات پیشِروی جامعه کارگری کشور برشمرد و خاطرنشان کرد: لازم است (قانون کار) برای حمایت و تقویت قانون کار اشتغال کارگران غیرایرانی را در مشاغلی که نیروهای کار ایرانی فعالیت دارند ممنوع کند و مشاغل ویژهای را برای این افراد تعریف کند.
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور با اشاره به حوادث مشاغل کارگری گفت: بر اساس آمار اعلامشده روزانه ۵ نفر در حوادث جان خود را از دست میدهند که از این تعداد ۳ نفر مربوط به کارگران مشاغل ساختمانی و ۲ نفر کارگران صنعتی است.
شوکت با بیان اینکه در بهداشت حرفهای نیز متأسفانه آمار خوشایند نیست اظهار داشت: روزانه ۲۵ تا ۳۰ نفر بهخاطر بیماریهای شغلی فوت میکنند که عمدتاً هم مربوط به مشاغل سخت و زیانآور است، همچنین در همین مشاغل افراد ۵ تا ۷ سال پس از بازنشستگی بر اثر بیماریهای ناشی از کار جان خود را از دست میدهند.
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور با ابراز تأسف از اینکه قوانین کارگری ضمانت اجرایی ندارند تصریح کرد: ۳۳ درصد بیماریهای ناشی از کار بعد از بازنشستگی مربوط به سرطان ریه است.