رئیس خانه کارگر استان همدان با تأکید بر اینکه قرارداد ۲۳۸هزار کارگر استان سفید امضاست، گفت: هر زمان که کارفرما بخواهد، میتواند کارگر را اخراج کند و این برده داری نوین است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از خبرگزاری تسنیم، چنگیز اصلانی در گردهمایی کارگری استان همدان اظهار داشت: سازمان تأمین اجتماعی و تمام خدمات مربوط به آن متعلق به اعضای بیمهشدگان است.
وی با اشاره به اینکه ۷ درصد پرداخت حق بیمه برعهده کارگر و ۲۳ درصد سهم کارفرماست، افزود: ۲٫۹ میلیون نفر از کارگران بازنشسته شدند و با احتساب خانواده ۴۲ میلیون نفر را شامل میشوند.
دبیر اجرایی خانه کارگر استان همدان با بیان اینکه ۱۶ میلیون نفر کارگر حقوق دریافت میکنند، بیان کرد: سازمان تأمین اجتماعی با ۴۲ میلیون نفر نانخور مواجه است که فقط ۳٫۷ درصد از مردم مشغول به کار هستند از طرفی نیز عدهای تلاش میکنند تا هر چه زودتر بازنشسته شوند در این میان چه کسانی باید بیمه پرداخت کنند.
وی با بیان اینکه دولت ۱۲۰ هزار میلیارد تومان بدهکار صندوق تأمین اجتماعی است، گفت: ۲۳۸ هزار نفر بیمه شده در استان داریم که با خانواده ۷۶۰ هزار نفر هستند با این حال حقوق یک کارگر بازنشسته با ۳۰ سال سابقه کاری ۸۰۰ هزار تومان است که این مبلغ کفاف زندگی آنان را نمیدهد.
وی به ماده ۲۷ و ماده ۷ تبصره یک قانون کار اشاره کرد و با بیان اینکه صد در صد نیروی کار کشور قرارداد سفید امضا دارند، بیان کرد: این بردهداری نوین است.
وی با اشاره به اینکه در بحث برنامه ششم اتفاقات نباید به کیسه کارگران گره بخورد، تأکید کرد: امروزه کف قانون کار اجرا میشود و ۱۰۰ درصد نیروی کار کشور قرارداد سفید امضا دارند و باید از این اتفاق پردهبرداری کنیم.
دبیر اجرایی خانه کارگر استان همدان اظهار داشت: ۲۳۸ هزار کارگر استان همدان قرارداد سفید امضا دارند بر این اساس هر زمان که کارفرما بخواهد، کارگر را اخراج میکند.
وی گفت: ما خواستار پس گرفتن و بازگرداندن قانون کار قبلی هستیم چرا که این قانون در دولت قبل با قضاوت یک طرفه مواجه بوده و اگر این قانون را به عهده خود ما قرار دهند ما در میدان کار همانند دنیا و کشورهای اروپایی در میدان کار با کارفرما توافق میکنیم.
اصلانی تصریح کرد: ما در رابطه با قانون کار فعلی دلخوشی نداریم و اگر این را هم از ما بگیرند میشود نهایت گرفتاری در خانوادهها بنابراین باید به این مشکلات رسیدگی شود.
وی قانون کار را بعد از قانون اساسی مادر قوانین دانست و افزود: تقاضای اجرای نظام هماهنگ برای بازنشستههای تأمین اجتماعی طبق قانون کار یکی از خواستههای بازنشستگان است و دولت با حفظ قانون کار میتواند تعامل در جامعه ایجاد کند.