در پی دستگیری ۱۴ تن از معترضین به وضعیت مرتضی مرادپور، ۱۱ نفر همچنان در بازداشت به سر برده و روز جاری پرونده شان به شعبهی هفتم بازپرسی دادسرای عمومی وانقلاب تبریز ارجاع شده است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، امروز سه شنبه ۳۰ آذرماه، پروندهی ۱۱ تن از تحصن کنندگان معترض به وضعیت مرتضی مرادپور به شعبهی هفتم بازپرسی دادسرای عمومی وانقلاب تبریز ارجاع گشته و قاضی پرونده برای بازداشت شدگان قرار وثیقه تعیین کرده است.
مأموران اطلاعات طی بازجویی ها به تحصن کنندگان بازداشت شده اعلام داشتند: “تا زمانی که برای آزادی یک زندانی تلاش کنید، از آزادی خودتان خبری نسیت ولی اگر بگویید ما برای کار دیگری تجمع کرده بودیم، بلافاصله آزاد خواهید شد.”
گفتنی است که بازداشت شدگان از روز گذشته در اعتراض به وضعیت مرتضی مرادپور دست به اعتصاب غذا زده اند.
فردین مرادپور (برادر مرتضی مرادپور)، میلاد اکبری، مصطفی عوض پور، وحید فائزپور، سیامک مردانی، محمد مردی، سعداله ساسانی و عادل بوقچاچی از جمله بازداشت شدگان این تجمع بوده اند.
گفتنی است که خانواده مرادپور در صبح روز پنجشنبه ۲۵ آذرماه در اعتراض به عدم رسیدگی مسئولین به وضعیت این زندانی در مقابل دادگستری تبریز اقدام به تحصن کردند و علیرغم وعده قبلی مقامات از ملاقات با فرزندشان بازماندند. این خانواده بار دیگر از ۲۸ آذرماه تحصن خود را از سر گرفتند.
مرتضی مرادپور از روز سهشنبه ۴ آبان ۹۵، در اعتراض به عدم اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی در پرونده خود و ممانعت از آزادی اش اقدام به اعتصاب غذا کرده است.
با گذشت بیش از ۵۰ روز از اعتصاب غذا وضعیت جسمانی وی وخامت بوده و موجب افزایش نگرانیها از سلامتی این فعال مدنی شده است.
فردین مرادپور، برادر مرتضی مرادپور پیشتر اعلام کرده بود که برادرش طی این مدت او نزدیک ۲۰ کیلو وزن کم کرده، با درد کلیه مواجه است و هر روز که میگذرد وضعیت اش بدتر میشود، اما گفته است تا رسیدگی به خواستههای قانونیاش حاضر به شکستن اعتصاب غذا نیست.
این فعال مدنی به همراه رسول رضوی و پس از اعلام اعتصاب غذا بدون حکم قضایی از زندان مرکزی تبریز به ندامتگاه کرج تبعید شده بود.
مرتضی مرادپور در سال ۱۳۸۸ در دادگاه انقلاب تبریز به اتهام اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم بر علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
وی به همراه برادر خود فردین مرادپور و چندین نفر دیگر از فعالان آذربایجانی در جریان راهپیمایی خانوادگی ۱خرداد۸۸ در پارک ائل گولی تبریز و پس از طرح شعارهایی در رابطه با حقوق زبانی و ملی آذربایجانی ها بازداشت و پس از نزدیک به شش ماه بازداشت به قید وثیقه آزاد شد.