رئیس فدراسیون شطرنج جمهوری اسلامی ایران میگوید این فدراسیون به دلیل اتفاقاتی که در جبلالطارق افتاده، با برنا و درسا درخشانی «جدیترین برخورد» را میکند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، رئیس فدراسیون شطرنج با اشاره به بیحجابی درسا درخشانی در مصاحبه ها و بازی برنا درخشانی با حریف اسرائیلی گفت : «اولین اقدام ما این است که این افراد را از تمام مسابقاتی که در ایران و به نام ایران برگزار میشود، محروم میکنیم و دیگر شانس حضور در تیم ملی را نخواهند داشت».
او تأکید کرد: «متأسفانه اتفاقی که نباید میافتاد، افتاده و در حال حاضر منافع ملی در جریان است. این موضع را به وزارت ورزش هم گزارش دادیم. سعی میکنیم جدیترین برخوردها را داشته باشیم و تدابیری میاندیشیم که در تورنمنتهای آینده تکرار نشود».
رادیو فردا در این باره گزارش کرد؛ برنا درخشانی ۱۵ ساله در این مسابقات با الکساندر هوزمان از اسرائیل بازی کرد. خواهرش درسا ۱۸ ساله نیز بدون حجاب اسلامی در بازیها شرکت کرد.
مهرداد پهلوانزاده در این باره گفت: «درسا درخشانی اصلاً ساکن ایران نبوده و در اسپانیا دانشجو است و متأسفانه در مسابقات بدون حجاب شرکت میکند. مسابقات جبل الطارق هم به صورت آزاد بوده و هر کسی میتوانست آنجا شرکت کند».
این در حالی است که آتوسا پورکاشیان و سارا خادمالشریعه دو نماینده ایران در مسابقات جهانی تهران نیز همراه با برنا و درسا درخشانی، در جام جبلالطارق حضور داشتهاند.
آقای پهلوانزاده درباره بازی برنا با حریف اسرائیلی، به خبرگزاری فارس گفت: «برنا ساکن تهران است. روی میزها پرچم نمیگذارند و فقط اسامی را مینویسند و خیلی مشخص نیست که با کدام کشور بازی میکنند و فقط در سایت نامنویسی میکنند».
درسا درخشانی بازیکن تیم ملی ایران و نفر ششم جوانان جهان است. او در ماههای اخیر، چند مصاحبههای تلویزیونی و مطبوعاتی، بدون حجاب اسلامی انجام داده که آخرین مصاحبه در جام جبلالطارق انجام شده است.
حساسیت جمهوری اسلامی ایران در خصوص عدم مبارزه با نمایندگان اسرائیل، در حدی است که در المپیک ریو، علیرضا خجسته فقط به دلیل احتمال برخورد با جودوکار اسرائیل، به برزیل اعزام نشد.
در رشتههای مختلف ورزشی، سختگیری فدراسیونها نسبت به حجاب ورزشکاران متفاوت است.
در برخی رشتهها، استفاده از روسری کافی است اما در بعضی دیگر، حتماً باید مقنعه یا هدبند باشد.
در بعضی رشتهها، اینستاگرام دختران ملیپوش کنترل میشود و تذکر دریافت میکنند. این سختگیری، در بعضی دیگر از رشتههای ورزشی اعمال نمیشود.
سال ۲۰۱۳ تیم کاتای ایران که در آستانه کسب مدال طلا قرار داشت، به دلیل تغییر لباس حذف شد. دبیرکل کمیته ملی المپیک این اتفاق را ناشی از دستور معاون ورزش بانوان این وزارتخانه دانست.
در بازیهای همسبتگی کشورهای اسلامی به میزبانی اندونزی، مهسا افسانه، الناز تقیپور و نجمه قاضیزاده در دیدار نهایی مجبور شدند به دستور خانم اکبرآبادی، از ساقبند و پوشش پشت گردن استفاده کنند.
تیم مصر به این تغییر اعتراض کرد و ایران از دور رقابتها کنار گذاشته شد، و تصویر گریه بازیکنان ایران، بازتابی گسترده در رسانهها داشت.
امسال سمیرا حیدری در مسابقات جهانی آلیش، یک لحظه کلاهش در جریان مسابقه افتاد و کمیته انضباطی فدراسیون کشتی، رای به محرومیت او از حضور در مسابقات داد.
نایب رئیس امور بانوان فدراسیون کشتی نیز گفت: «حفظ ارزشهای اسلامی و اخلاق مداری بالاتر از هر رنگ مدالی است».