محمد حبیبی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان ایران با اشاره به اوضاع نامساعد جسمی محمود بهشتی که در نتیجه بیست روز اعتصاب غذا با خطر جدی مواجه شده است، مسئولیت هرگونه پیشامد احتمالی را متوجه مسئولین قضایی و امنیتی و مسئولین دولتی دانست.
به گزارش تارنکار حقوق بشر در ایران، وی در گفتوگو با پایگاه اطلاع رسانی حقوق معلم و کارگر با اشاره به اعتراض سخنگوی کانون صنفی معلمان گفت: در سال ۸۹ آقای بهشتی در نتیجه فعالیتهای صنفی که برای معلمان داشت با حکم ناعادلانه پنج سال حبس تعزیری مواجه شد. در دادگاهی که فقط پنج دقیقه فرصت دفاع به وی داده بودند و بدون حضور نماینده دادستان برگزار شده بود که به لحاظ قانونی وجاهت ندارد. و با وجود اعتراضات او در طول این سالها هیچ تغییری در این حکم ناعادلانه ایجاد نشده است.
حبیبی در مورد شرایطی که منجر به اعتصاب غذای سخنگوی کانون صنفی معلمان ایران شده است، می گوید: در واقع بعد از بازداشت وی در شهریور ماه، ابتدا قرار بود با قرار وثیقه آزاد شود حتی وثیقه لازم تهیه و تایید شد که به یکباره به بهانه اجرای حکم پنج سال مانع از آزادی ایشان از زندان شدند. پس از آن وی دست به اعتصاب غذای خشک زدد که بعد از یک هفته با موافقت دادستانی به مرخصی یک هفته ای آمد. بعد از آن و با وجود پیگیریها و اعتراضات وی و خانواده نسبت به وضعیت پرونده و حکم دادگاه در سال ۸۹ تغییری در شرایط ایشان ایجاد نشد و در نتیجه دست به اعتصاب غذای تر زدد و در حال حاضر بیست روز است که در اعتصاب به سر می برد.
این عضو کانون صنفی معلمان در خصوص آخرین وضعیت محمود بهشتی گفت: در حال حاضر که بیست روز از اعتصاب غذای ایشان می گذرد وضعیت جسمی بسیار بدی دارد و وزنش به حداقل ممکن رسیده است. بعضی روزها با افت فشار شدید مواجه شده و حتی چندبار هم به او سرم وصل شده است. واقعا خانواده و همه فعالین و معلمان نگران شرایط وی هستند و آسیب های جسمی با توجه به سن آقای بهشتی، او را تهدید می کند.
وی در پاسخ به این سوال که در این مدت چه اقداماتی از سوی کانونهای صنفی و فعالین صورت گرفته است می گوید: در این مدت کانون صنفی معلمان تهران و شورای هماهنگی تشکلهای صنفی سراسر کشور برحسب وظیفه بیانیه ها و اطلاعیه هایی صادر کرده اند و با توجه به نگرانی که در میان فعالین و معلمان در این مورد وجود داشته است دیدارهای مکرری از سوی معلمان و فعالین در سراسر کشور با نمایندگان مجلس صورت گرفته است. به خصوص خانواده ایشان در این مدت دیدارهایی با نایب رییس مجلس و مقامات قضایی و دولتی داشته و نگرانی های جامعه معلمین از شرایط وخیم آقای بهشتی را به این مقامات گوشزد کرده اند.
محمد حبیبی درباره انتظارات کانونهای صنفی از مسئولان دولتی و قضایی نیز می گوید: رییس جمهور به عنوان مجری قانون اساسی موظف است که از حقوق معلمان و فعالین دفاع کند. و همچنین مسئولیت محافظت از جان هر فرد زندانی با مسئولین قضایی و سازمان زندانهاست. یکی از خواستههای اصلی معلمان و فعالین صنفی در این شرایط رسیدگی به وضعیت معلمان صنفی زندانی و به خصوص رسیدگی سریع به شرایط اقای بهشتی است.
به گفتهی جای فعالین صنفی مثل بهشتی که با میانه روی و اعتدال همواره بر خط مشی های مدنی تاکید داشته است قطعا زندان نیست.
او در پایان اظهار امیدواری میکند: مجموعه دولت و نهادهای امنیتی به این مسئله توجه داشته باشند که کانونهای صنفی با توجه به رویکرد مدنی و مسالمت آمیز خود نه تنها تهدیدی به حساب نمی ایند که از هرگونه تندروی و رفتارهای افراطی جلوگیری می کنند و آقای بهشتی در این زمینه سرآمد و الگوی همه فعالین صنفی در این سالها بوده اند.