ماموران شهرداری اهواز، در هنگام گودبرداری در یکی از خیابانهای اهواز، یک گور جمعی کشف کردهاند؛ این گور در منطقهای واقع شده که نزدیک به سایر گورهای گروهی اعدامیان دهه شصت است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، طی روزهای گذشته، شهرداری اهواز، هنگام تعریض خیابان با یک گور گروهی مواجه شدهاند که با سیمان پوشانده شده بود. ماموران پس از کشف این گورها، بلافاصله روی آنها خاک ریختهاند و به اتمام عملیات تعریض این خیابان ادامه دادهاند.
طبق اسنادی در اختیار اتاق خبر شبکه من و تو و سازمان عدالت برای ایران قرار گرفته، سطح این گور جمعی مانند دیگر گورهای جمعی منطقه با سیمان پوشیده شده و امکان کشف هویت اجساد را از بین برده است.
محل قرار گرفتن این گور جمعی به گونهایست که اجساد در جاده جدید در حال ساخت باقی خواهند ماند و محل دفن این اجساد که به گفته ساکنان منطقه از قربانیان دهه شصت هستند، به محل تردد خودروها اختصاص خواهد یافت.
زندان فجر اهواز در سال ۱۳۶۷ محل اعدام دستهجمعی دهها زندانی سیاسی بود. بسیاری از خانوادهها پس از اعدام زندانیان مطلع میشدند که پیکر آنها در یک گور جمعی در بیابانی در نزدیکی گورستان بهشت آباد دفن شدهاند. این گورهای جمعی همواره از سوی مسوولان جمهوری اسلامی «لعنت آباد» خوانده شده و در مقابل خانواده زندانیان سیاسی دهه ۶۰ آنها را « مزار» مینامند.
تصاویر رسیده نشان از نگرانی بازمانده اعدامیان دهه شصت و اعتراض آنها نسبت به بیاحترامیهای مداوم مسوولان نسبت به این گورهای جمعی دارند. با توجه به این تصاویر همچنین به نظر میرسد که محل قرار گیری گورهای جمعی اطراف گورستان بهشت آباد اهواز به محلی برای دفن و گردآوری زباله اختصاص یافتهاند.
ماموران برای پنهان کردن گورهای جمعی اعدامهای سال ۶۷ از دید رهگذران و خودروها این منطقه را با نخالههای ساختمانی پوشانده بودند. با این حال خانوادههای زندانیان اعدام شده دهه ۶۰ همواره به «مزار» نزدیکان خود سر می زنند. این خانوادهها اما از وجود این گور جمعی تازه کشف شده اطلاعی نداشتهاند.
در تابستان ۱۳۶۷ با فتوای روح الله خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی، هزاران زندانی سیاسی در سراسر ایران به طور مخفیانه و گروهی اعدام شدند.
در برخی از شهرها از جمله اهواز، پیکرهای به جا مانده از اعدامها را در گورهای جمعی دفن کردهاند. بیشتر این زندانیان در دادگاههای انقلاب به حبس محکوم شده بودند و در حال گذراندن دوران محکومیت خود بودند. بسیاری از این زندانیان از اعضای بازداشت شده مجاهدین خلق بودند که حبس آنها پیش از تابستان ۶۷ به پایان رسیدهبود. اما با شروع عملیات مرصاد، بسیاری از این زندانیان اعدام شدند.