تحصیل در مدرسه برای دستیابی به حداقل مدرک از نگاه جوانان امروزی ــ دیپلم ــ آنقدرها که ما شهرنشینها تصور میکنیم، آسان نیست. بسیاری از دانشآموزان این سرزمین برای تحصیل باید رنجها و سختیهایی را به جان بخرند، سختیهایی که بهدلیل محرومیتها نصیبشان شده است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از تسنیم، فضای فرسوده مدارس بخشی از مشکلات تحصیل دانشآموزان در مناطق محروم و روستایی است؛ اغلب مدارس در این مناطق قدمت بسیار بالایی دارند و هر لحظه امکان فرو ریختن ساختمان مدرسه وجود دارد و در این میان بیشترین محرومیتها نصیب سیستان و بلوچستان شده است.
طبق اعلام مسئولان آموزش و پرورش یکسوم مدارس کشور تخریبی هستند و بیشترین مدارس تخریبی در استان سیستان و بلوچستان قرار دارند بهگونهای که حدود ۱۸ هزار کلاس درس در این استان وجود دارد که ۶ هزار کلاس درس تخریبی است.
علیرضا راشکی مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان سیستان و بلوچستان درخصوص مدارس فرسوده و تخریبی این استان اظهار کرد: بحث تخریب و بازسازی مدارس فرسوده از سال ۸۵ شروع شد و براین اساس ۴۴ هزار کلاس درس استان تخریب، بازسازی وو مقاومسازی شد که این معادل نیمی از کلاسهای درس است. حدود ۶ هزار و ۲۰۰ کلاس درس دیگر در سطح استان سیستان و بلوچستان تخریبی و ۵۹۷ کلاس نیز خشتی و گلی است.
وی با اشاره به اینکه کلاسهای درس خشتی و گلی عمدتاً در مناطق روستایی و محروم از توابع سراوان، راسک،سیب و سوران، قصرقند و جاسک مشاهده میشود، گفت: مدارس خشتی و گلی بعد از مدارس کپری نابهسامانترین فضاهای آموزشی استان سیستان و بلوچستان هستند. یک هزار مدرسه کپری در سطح استان وجود داشت که از سال ۸۶ ۸۷ و ابتدای ۸۸ در دستورکار قرار گرفت و موفق شدیم آنها را جمعآوری و مدارس استاندارد را جایگزین آنها کنیم. اما هماکنون شاهد کلاسهای دری کپری هستیم به دلیل آنکه شرایط اقلیمی زندگی مردم ایجاب میکند که در برخی موارد جابهجا شوند یا در بعضی روستاها به دلیل جذب دانشآموزان بازمانده از تحصیلو نبودن فضای آموزشی لازم، کلاس درس کپری ایجاد شده است.
راشکی با اشاره به اینکه کلاسهای درس کپری در توابع فنوج و شهرستان مهرستان شناسایی شده و کلاس پیش ساخته برای آنها فرستادهایم، مطرح کرد: مهر امسال حدود ۵۰ کلاس درس کپری به ما گزارش شد که شکلگیری آنها به دلیل جذب دانشآموزان بازمانده از تحصیل است.
کلاسهای درس تخریبی، کپری، نبود میز و نیمکت،آب آشامیدنی و سرویس بهداشتی تنها بخشی از مشکلات دانشآموزان مناطق محروم سیستان و بلوچستان است و در این فیلم نیز بخشی از محرومیتهای دانشآموزان این استان به نمایش گذاشته شده است.