سعید مدنی زندانی سیاسی سبز و محقق و پژوهشگر ساعتی پیش با شرایط آزادی مشروط از زندان اوین آزاد اما بلافاصله به بندرعباس محل تبعیدش فرستاده شد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از کلمه، این پژوهشگر سعید مدنی که دی ماه سال ۹۰ و در پی صدور سه سال و نیم حبس در تبعید به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات در زندان اوین منتقل شد، پس از یکسال بازجویی و فشار به بند ۳۵۰ فرستاده شد. او در بهمن سال ۱۳۹۲ در پی فعالیت به عنوان وکیل بند و اصرار بر خواسته های زندانیان از این بند به سالن ۱۲ زندان رجایی شهر کرج تبعید شد. اما بهمنماه سال جاری او را دوباره اوین ولی به بند هفت زندان این زندان منتقل کردند.
سعید مدنی در این بند که مخصوص مجرمان مالی و عادی است حبس خود را گذراند. وی علاوه بر حکم سه و نیم سال حبس و در پی پرونده سازی های جدید و به صورت غیر قانونی به ۶ سال دیگر نیز محکوم شد و قرار بر این بود تا سال ۱۳۹۸ را در حبس بگذراند و پس از آن برای گذراندن تبعید به بندر عباس منتقل شود.
خبرها حاکی از آن است که سعید مدنی امروز با شرایط آزادی مشروط از زندان آزاد شده اما بدون هیچ وقفهای او را برای گذراندن مدت تبعید خود به بندرعباس فرستادهاند.
سعید مدنی پژوهشگر اجتماعی و فعال سیاسی و مدنی و از اعضای شورای فعالان ملی مذهبی، کمیته دفاع از انتخابات آزاد، عادلانه و منصفانه، کمیته پیگیری بازداشت های خودسرانه و شورا اجرایی کانون مدافعان حقوق بشر است.
او اوایل دیماه سال جاری پس از چهارسال حبس برای اولین بار به مرخصی آمد.
آذرماه سال جاری نیز کتاب «ضرورت مبارزه با پدیدهی فقر و نابرابری در ایران» آخرین اثر تالیفی سعید مدنی، زندانی سیاسی سبز، از سوی انتشارات آگه منتشر شد.
مدنی در کتاب خود، مسئلهٔ فقر در ایران را از زوایای گوناگون بررسی کرده و به تأمل در نسبت آن با مفهوم نابرابری پرداخته است.
او ضمن تشریح تعریف فقر در مکتبهای اقتصادی مختلف جایگاه فقر در قوانین و مقررات ایران و برنامههای توسعه را تببین، و با بررسی مطالعهها و پژوهشهای مختلف تاکید میکند که با وجود برخی تغییرات اندک و پرنوسان در میزان فقر و نابرابری، جامعه ایران همچنان در حال تجربهٔ یکی از نابرابرترین نظامهای اقتصادی، و کارآمدی کم سیاستهای توزیعی است.
وی همچنین با بررسی عملکرد و نقش سازمانهای مردمنهاد و مدنی مستقل در زمینهٔ مبارزه با فقر ـ بهویژه در حوزهٔ حمایتی ـ تاکید کرده که رشد و گسترش سازمانهای غیردولتی در جامعه مدنی ایران، زمینهها و فرصتهای مناسبی را برای تقویت برنامههای کاهش فقر فراهم میآورد.
سعید مدنی علاوه بر این کتاب صاحب آثار پژوهشی دیگری نیز هست که در آنها بحران های اجتماعی کشور مورد بررسی قرار گرفته اند؛ از جمله کتاب “کودک آزاری در ایران”، کتاب “اعتیاد در ایران”، ” روانشناسی و تغییرات اجتماعی” اثر استوارت پیزر و جفری تراورز که سعید مدنی آن را ترجمه کرده و نیز کتاب “جماعت گرایی و برنامه های جماعت محور” که آن را به همراه چند نویسنده دیگر از جمله پرویز پیران به رشته تحریر درآمده است. او همچنین پژوهشی تامل برانگیز در خصوص روسپی گری در ایران دارد است که از جمله آثار کم نظیر در این حوزه محسوب می شود.
او در دوره زندان خود نیز پیش از کتاب «ضرورت مبارزه با پدیدهی فقر و نابرابری در ایران»، ترجمه کتاب «جنبش های اجتماعی؛ پدیدآیی، فراز و فرود» نوشته جف گردوین؛جیمز.ام.جاسپر را به مخاطبانش عرضه کرده بود.