نامه اعتراضی ۱۲۰۰ دانشجوی علامه به وزرات علوم

در حالی که دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان یکی از پراکنده ترین دانشگاه های کشور همواره با مشکلات صنفی و رفاهی متعدد ی مواجه بوده و دانشجویان این دانشگاه همواره از این مشکلات رنج می برند، بیش از یک سال است که انتخابات شورای صنفی دانشجویی این دانشگاه برگزار نشده. در این میان بیش از هزار و دویست نفر از دانشجویان این دانشگاه در نامه ای خطاب به وزارت علوم ضمن انتقاد از عملکرد معاونت دانشجویی این دانشگاه و همچنین عدم برگزاری انتخابات شورای صنفی خواستار برگزاری انتخابات این تشکل دانشجویی به صورت واحدی (دانشکده ای-خوابگاهی) همچون سایر شوراهای صنفی دانشگاه­های تهران شدند.

متن نامه به شرح زیر است:

جناب آقای محمد فرهادی
وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری
با سلام
اکنون بیش از دو سال از انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ و روییدن دوباره بذر امید در دل مردم این سرزمین گذشته و بدنه دانشجویی کشور نیز همچون سایر اقشار جامعه از رویش دوباره این بذر بهره‌مند گشته است. در چنین فضایی آنچه باعث نگارش این نامه شد وجود اندک تناقض‌هایی بین روح کلی نشاط و امید حاکم بر فضای جامعه و به‌تبع آن دانشگاه‌های کشور با فضای حاکم بر دانشگاه علامه طباطبایی به‌عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه علوم انسانی کشور است.
شورای صنفی_دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی باروی کار آمدن ریاست جدید دانشگاه پس از ۷ سال بازگشایی شد اما متاسفانه برخلاف انتظار با گذشت ۱۰ ماه از فعالیت‌های مثبت این شورا، تعدادی از مسئولین دانشگاه همکاری خود را با این نهاد دانشجویی به بهانه‌هایی همچون دفاع شورای صنفی از برگزاری جلسه اعتراضی دانشجویان نسبت به مشکلات صنفی_آموزشی به‌طور کامل قطع نمودند. همزمان نیز برخی از مسئولین دانشگاه صحبت‌هایی مبنی بر انحلال شورای صنفی داشتند و در مقطعی دیگر نیز در سخنانی متناقض از جایگزینی نهادی خودساخته و غیر انتخاباتی تحت عنوان «شورای رابطین» به‌جای شورای صنفی خبر دادند.
در حالی که بی‌یقین هویت و موجودیت شورای صنفی دفاع از حقوق وشئون دانشجو است و بدیهی است که شورا صنفی به عنوان یک نهاد رابط میان دانشجویان و ساختار مدیریتی دانشگاه هر اقدامی در جهت گزارش مشکلات و برطرف کردن آن‌ها داشته باشد جز با همکاری، همدلی و مساعدت مسئولین امکان‌پذیر نیست.
در این بین ذکر این نکته ضروری است که از دیرباز دانشگاه علامه به عنوان یکی از پراکنده‌ترین دانشگاه‌های کشور برای پیگیری مشکلات صنفی – رفاهی با چالش‌های بسیاری روبه‌رو بوده است و به طبع آن پیگیری و رفع مشکلات در چنین دانشگاهی برای مسئولین نیز با دشواری‌هایی همراه بوده‌است. پیرو این موضوع شورای صنفی دانشگاه علامه طباطبایی با توجه به پراکندگی شدید دانشکده‌های این دانشگاه و عدم تناسب آیین‌نامه شوراهای صنفی با وضعیت دانشگاه، با همکاری بیش از ۱۴ شورای صنفی دانشگاه‌های مختلف کشور که آن‌ها نیز از وجود همین مشکل به ستوه آمده‌بودند، پیگیر پیشنهاد تغییر آیین‌نامه شوراهای صنفی کشور بوده است که به گفته اعضا شورای پیشین در جلسات متعدد با مسئولین وزارت علوم این مهم مطرح شده و مسئولین ذی‌ربط در جریان جزئیات این روند بوده و قول مساعد در خصوص تغییر آیین‌نامه در مهرماه سال¬جاری را داده‌ بودند.
کوتاه سخن آنکه، اکنون بیش از یک‌سال از عدم برگزاری انتخابات شورای صنفی توسط معاونت دانشجویی دانشگاه علامه می‌گذرد. در این یک‌سال مشکلات صنفی _ رفاهی بسیاری را در دانشگاه شاهد بودیم و جای خالی نهادی دانشجویی که بتواند پیگیر مطالبات و مشکلات دانشجویان باشد، بسیار پررنگ بوده‌است. دانشجویان و به¬خصوص دانشجویان ساکن در خانه¬های دانشجویی اکنون از مشکلات متعدد صنفی همچون امکانات رفاهی و تاسیساتی، خرابی اینترنت، نامنظم بودن وضعیت سرویس‌های رفت‌وآمد، کیفیت غذا و بسیاری دیگر از مشکلات رنج می‌برند.
اکنون ما دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی ضمن این‌که بدین‌وسیله مراتب اعتراض خود را نسبت به مشکلات صنفی_رفاهی متعدد این دانشگاه و نادیده انگاشتن حق صریح قانونی دانشجویان و عدم برگزاری انتخابات شورای صنفی این دانشگاه از طرف معاونت دانشجویی به گوش شما می‌رسانیم، خواستار برگزاری دوباره انتخابات شورای صنفی دانشجویان نه به‌صورت دانشگاهی بلکه به‌صورت پایین به بالا، یعنی واحدی؛ «دانشکده‌ای و خوابگاهی» همچون شوراهای صنفی دانشگاه‌هایی چون صنعتی‌شریف، صنعتی امیرکبیر، تهران و خواجه‌نصیر هستیم. چراکه باور‌داریم با یک ساختار کارآمد، سیستم مناسب و در یک همکاری دوطرفه نه¬تنها این مشکلات آسان‌تر حل خواهد شد بلکه از حواشی غیرضروری مانند آنچه پیش‌تر اشاره شد جلوگیری شده و دانشجو و دانشگاه نه‌تنها روبروی یکدیگر نخواهند‌بود که در کنار هم به حل مشکلات و پیشبرد اهداف کشور کمک خواهندکرد. پیش‌تر از بذل‌توجه وزارت محترم علوم همچون گذشته کمال قدردانی و تشکر را داریم.
رونوشت:
جناب آقای دکتر صدیقی، معاون دانشجویی وزیر علوم
جناب آقای دکتر ریاضی، رییس سازمان دانشجویان داخل

Related posts

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.