به گفته یکی از مدیران سازمان محیط زیست ایران، بیش از ۹۰ درصد حیات وحش ایران در عرض ۴۰ سال از بین رفته است.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد درویش مدیرکل آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان محیط زیست از “بیتفاوتی” به “بحران خاک” و “بحران هوا” در ایران انتقاد کرد و گفت: “عامل اصلی نابودی محیط زیست چیدمان توسعه بدون در نظر داشتن توانمندی اکولوژیک است.”
به گفته این مقام سازمان محیط زیست، ایران در چهار دهه گذشته بیش از ۹۰ درصد حیات وحش خود را از دست داده و آمار یک میلیون و سیصد هزارتایی آهو، گوزن، گورخر، قوچ، میش، کل و بز به کمتر از صد و ده هزار رسیده است.
آقای درویش در توضیح بحران خاک ایران عنوان کرد: “بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ سال طول میکشد تا یک سانتیمتر خاک تولید شود اما در حالت خوشبینانه ما سالی ۲ میلیارد مترمکعب خاک از دست میدهیم. با در نظر داشتن ارزش ۴۸ دلاری هر متر مکعب خاک ما سالانه ۵۶ میلیارد دلار سرمایه کشور را از دست میدهیم.”
به گفته او در دو سوم مساحت ایران، افت آبهای زیرزمینی به دو متر و بیشتر رسیده و این به معنای آن است که دریاچههایی بزرگتر از دریاچه ارومیه در زیر زمین از دست میرود و “حواسمان نیست”.
محمد درویش هشدار داد که بحرانهای بزرگ و زیادی ایران را تهدید میکند که تنها گوشهای از آنها مورد توجه قرار میگیرد، از جمله این که نشست زمین در شهر تهران “۹۰ برابر شرایط بحرانی” است.