دراین خصوص مهراد بائوج لاهوتی نماینده لنگرود و نائب رئیس فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس شورای اسلامی چندی پیش با اشاره به مرگ ۳ هزار نفر در سال به دلیل آلودگی هوا در پایتخت گفت:در حال حاضر دوهزار مینی بوس بالای۱۰ سال عمر در سطح شهر فعالیت می کند و از سوی دیگر تردد موتورسیکلت ها در پایتخت با تولید۵/۷ گرم گاز(۴ برابر میزان تولید گاز در خودروها) از عوامل اصلیِ آلودگی هوا به شمار می روند که به آن هیچ توجهی نشده است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از قدس انلاین،وی می افزاید:دولت و به ویژه مسئولان سازمان محیط زیست بطور حتم می توانند با استفاده از اهرم های قانونی از تردد خودروهای فرسوده جلوگیری کنند،اما اینکه چرا تاکنون هیچ اقدامی نشده،متاسفانه سئوالی است که مسئولان ذیربط هیچ پاسخی برای آن ندارند.
نائب رئیس فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس می گوید:در همه جای دنیا برای کاهش آلودگی هوا از یک نسخه مدرن و قابل اجرا استفاده می شود اما متاسفانه در کشور ما تاکنون هیچ مسئولی نتوانسته آنطور که باید و شاید در کاهش مشکلات زیست محیطی راهکار موثری ارائه کند.
درعین حال اظهارات چمران ؛رییس شورای شهر تهران درباره مرگ ومیرهای ناشی از الودگی هوای تهران باعث شد تا تلنگری به مسوولان وارد شود ؛انهایی که پشت میزشان نشسته اندو طرحهای چندین وچند ساله برای بهبود الودگی هوا ارایه میکنند که معلوم نیست به نتیجه برسد یا نه .
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به افزایش مرگ و میرها در پی آلودگی هوا در روزهای اخیر در تهران اعلام کرد: براساس گزارشات، آمار مرگ و میرها از ۱۵۰ نفر به ۱۸۰ نفر رسیده است.
دراین حال رئیس ستاد محیط زیست شهر تهران با بیان اینکه بر اساس آمار در روزهای آلوده میزان مرگ و میر بالاتر است، گفت: اگر در روزهای معمولی۱۵۰ نفر روزانه فوت میکند در روزهای آلوده به ۱۷۰تا ۱۸۰ نفر میرسد که البته علت بیشتر آنها آلودگی هواست چرا که آلودگی بیماریهای زمینهای همانند قلبی، عروقی و مزمن را تشدید میکند.
گلمکانی ، بیان اینکه نباید مدیریت آلودگی هوا را به دست باد و باران بسپاریم، گفت: این گونه مدیریت ها دیگر بر باد رفته است.
رئیس ستاد محیط زیست شهر تهران به راهکارهای کاهش آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: باید فرهنگ مردم را ارتقا دهیم به عنوان مثال با تعطیلی مدارس باید ترددها کم شود اما شاهدیم که در برخی از اتوبانها قفل و در عصرها نیز میزان ترافیک بیشتر است باید به مردم آموزش دهیم که در این روزها وقتی تعطیل هستند ترددها را کاهش دهند.
اما درمقابل این اظهارات مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به آمارهای ارائه شده در خصوص افزایش میزان مرگ و میر روزانه پایتخت به دلیل آلودگی هوا غیرواقعی است گفت: اظهارنظر رییس شورای اسلامی شهر تهران در خصوص آلودگی هوا، غیرفنی است.
محمد هادی حیدرزاده با استقبال از حساسیت شورای اسلامی شهر تهران نسبت به موضوعات حوزه محیط زیستی، افزود: براساس قانون، مرجع اعلام نقش آلودگی هوا در سلامت شهروندان و آمار مرگ و میرهای مرتبط با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و اظهارنظرهای غیررسمی و احساسی توسط اشخاص حقیقی و حقوقی می تواند تبعات قانونی بدنبال داشته باشد.
حیدرزاده اظهار کرد: براساس گزارش رسمی نماینده اورژانس تهران در جلسه اخیر کمیته هماهنگی مواقع اضطرار، میزان مراجعه به اورژانس در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود سه درصد در مأموریت های ذاتی اورژانس افزایش داشته که براساس نظر همین مرجع، برودت بیشتر هوا نسبت به سال گذشته و شیوع بیماری های ویروسی در افزایش این مراجعات تأثیرگذار بوده است.