با برداشت بیرویه و افت آبگیری چاههای آب، تابستان سال آینده ۳۰ شهر خراسان رضوی در شرایط تنش آبی قرار میگیرند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از مهر، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی ظهر شنبه در نشست خبری که در محل تالار جلسات شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی برگزار شد با اشاره بهقرار اقلیم خشک و نیمهخشک خراسان رضوی عنوان کرد: میزان بارندگی استان ۲۲۴ میلیمتر است که از میانگین کشور کمتر بوده و متأسفانه طی ۱۰ سال اخیر به علت تداوم خشکسالیها به کمتر از ۲۰۰ میلیمتر نیز رسیده است.
حسین اسماعیلیان ابراز کرد: تمام شهرهای استان بهجز مشهد به دلیل نداشتن سد و رودخانه به منابع زیرزمینی متکی است که با توجه به وضعیت بارندگیها و برداشت بیرویه از آب زیرزمینی سالانه یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب از ذخایر زیرزمینی استفاده میشود.
وی با اشاره به اینکه سالبهسال سطح کمی و کیفی آبهای زیرزمینی کاهش پیدا میکند، گفت: در حال حاضر ۴۵۰ حلقه چاه آب استان را تأمین میکند و سالانه ۶ درصد افت آبگیری در چاههای استان داریم.
وی اضافه کرد: به همین منظور باید امسال ۳۰ حلقه چاه حفر میشد تا ۲۰ لیتر بر ثانیه آب موردنیاز شهروندان را تأمین کند که این چاهها درواقع صرف افت چاههای دیگر شده و باعث افزایش کمیت تأمین آب نمیشود.
وی با اشاره به تنش آبی در ۲۸ شهر خراسان رضوی عنوان کرد: هرکدام از این شهرها حداقل حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر جمعیت داشتند.
اسماعیلیان بیان کرد: پیشبینی میشود تابستان سال آینده ۳۰ شهر استان در شرایط تنش آبی قرار داشته باشند و کسری آب در زمان پیک مصرف به ۸۵۵ لیتر بر ثانیه برسد.