بهزاد دماری، معاون مؤسسه ملی تحقیقات سلامت در ایران میگوید که سالانه ۲۰ هزار حادثه شغلی در ایران رخ میدهد که نزدیک به ۱۵ هزار مورد آن مربوط به بخش ساختمانی است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از ایسنا، دماری یکشنبه ۱۹ اردیبهشت گفت که پس از بخش ساختمانی، بیشترین مرگ و میر مربوط به کارگران معادن و کارگران صنایع است.
سازمان پزشکی قانونی گزارش داد که در ۱۰ سال بین سالهای ۱۳۸۳ تا سال ۱۳۹۳ حدود ۱۲ هزار و ۴۳۶ نفر در حوادث کار جان خود را ازدست دادهاند که ۵۱ درصد از آن مربوط به حوادث شغلی ساختمانی است.
بر پایه تحقیق مشترک وزارت رفاه و مرکز تحقیقات سلامت کشور، «ایمن نبودن محیط کار، فقدان آموزشهای لازم به کارگران و نبود تجهیزات و امکانات پیشرفته و بیتوجهی کارفرمایان به قانون کار» باعث شده آمار حوادث شغلی در ایران بالاتر از استانداردهای بینالمللی باشد.
این گزارش میافزاید: «یکی از علتهای حوادث کاری، دستمزدهای پایین است؛ زیرا کارگران مجبورند اضافهکاری کنند یا دو شغله و سه شغله کار کنند و بنابراین کارگری که مجبور است به جای هشت ساعت بین ۱۵ تا ۱۸ ساعت در روز کار کند، آسیبپذیری بیشتری در کار با دستگاهها پیدا میکند، چون تمرکز کمتری در کار دارد».
حداقل دستمزد کارگران در ایران در سال جاری ۸۱۲ هزار تومان تعیین شده است. فعالان کارگری در ایران میگویند دستمزدی که هماکنون کارگران دریافت میکنند، «یک هفته هم دوام نمیآورد».