به گزارش تارتگار حقوق بشر در ایران به نقل از رادیو فردا، بر اساس مصوبه روز یکشنبه «کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران»، تنها خودروهای دارای مجوز طرح ترافیک میتوانند روز دوشنبه وارد محدوده زوج و فرد شوند و زمان اجرای این طرح نیز از ساعت ۱۷ به ۱۹ افزایش یافته است.
در این ارتباط، به گزارش خبرگزاری تسنیم، حسن عابدی، جانشین رئیس پلیس راهور تهران بزرگ، روز دوشنبه گفت که این محدودیتها تا اطلاع ثانوی اعمال خواهد شد.
کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران روز شنبه نیز مصوباتی برای کاهش آلودگی هوای تهران داشت که از جمله آنها طرح توقف فعالیت معادن شن و ماسه تا زمان عادی شدن وضعیت هوا و لغو زنگ ورزش مدارس شهر تهران و ورزشهای همگانی در پارکها و مجموعههای ورزشی شهر تهران بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، شاخص «ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون» در تهران در روز دوشنبه، به عدد ۱۵۶ رسید که سه برابر سطح ایمنی مورد نظر سازمان بهداشت جهانی به شمار میرود.
بر اساس «معیار سطح اهمیت بهداشتی شاخص کیفیت هوا»، میزان «غلظت آلاینده ذرات معلق با قطر کمتر از ۲.۵ میکرون در هوا» در محدوده ۱۰۱ تا ۱۵۰ «ناسالم برای گروه حساس» (نارنجی) و در محدوده ۱۵۱ تا ۲۰۰ «ناسالم» (قرمز) اعلام شده است.
هوای تهران و چند شهر بزرگ ایران در زمستان سال گذشته نیز در برخی از روزها به وضعیت «قرمز» رسیده بود که در تهران، طرح ترافیکی زوج و فردِ تردد خودرو انجام شد و مهدکودک ها، مراکز پیشدبستانی و مدارس ابتدایی در این شهر و شهرهای اصفهان، تبریز، اراک و کرج چند بار تعطیل شدند.
محمد رستگاری، معاون نظارت و پایش محیط زیست استان تهران، با اعلام ناسالم بودن هوای تهران برای تمام گروهها گفت: شاخص «ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون» در شهرستان ری با عدد ۲۰۰ نشانگر بالاترین میزان آلودگی در بین ایستگاهها در پایتخت ایران بوده است.
وی درباره احتمال تعطیلی مدارس در روز سهشنبه نیز گفت: «در حال حاضر در مورد این مسئله نمیتوان اظهار نظر کرد و باید عددهای رسیده از ایستگاههای سنجش آلودگی هوا را بررسی کنیم.»
در همین حال، حسن عباسی، سخنگوی اورژانس تهران، از استقرار چهار دستگاه آمبولانس و ۲۲ موتور آمبولانس در سطح شهر و به دنبال تشدید آلودگی هوا خبر داد.
وی اشاره کرد که نیروهای اورژانس نیز در آمادهباش به سر میبرند.
به گزارش خبرگزاریها، موضوع آلودگی هوای پایتخت ایران در مجلس شورای اسلامی نیز مطرح شده است.
به نوشته خبرگزاری خانه ملت، وابسته به مجلس، محمد دهقان، نماینده مجلس از چناران، با اشاره به این موضوع که آمار مرگ و میر در زمان آلودگی شدید هوا به میزان ۲۰ درصد افزایش مییابد، از دولت پرسید: «چرا اجازه داده است وضعیت آلودگی هوا به مرحله هشدار و اضطرار برسد، در حالی که از ۱۵ روز گذشته پیشبینیهایی در این رابطه انجام شده بود و همچنین اعلام شده که امسال ۲۵ درصد میزان بارندگی از سال گذشته کمتر خواهد بود.»
وی همچنین خواستار جلوگیری از فعالیت خودروها و برخی کارخانههای منابع آلایندگی هوا شد.
محمد جواد فتحی، نماینده تهران از مجلس، روز دوشنبه از نامه نمایندگان استان تهران به رئیسجمهور برای حل معضل آلودگی هوا در تهران و کلانشهرها خبر داد و گفت: «در حال جمعآوری امضای این نامه هستیم و پس از جمعآوری امضا این نامه به رئیسجمهوری تحویل داده میشود.»