مقامهای ارشد کاخ سفید میگویند دولت ترامپ در حال ارزیابی «مجموعهای از فشارها» بر ایران، برای آزادی دوتابعیتیها است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، روز ۳۰ خرداد یک مقام ارشد دولت آمریکا به روزنامه واشینگتنپست گفت آقای ترامپ، رئیسجمهوری آن کشور، شخصا و مستقیما خواستار بهکارگیری تمام تلاشها برای بازگرداندن هر تعداد ممکن از آمریکاییهای بازداشتی در خارج از آن کشور، شدهاست.
جزئیات دقیقی از اقدامات موجود یا در دست برنامهریزی دولت آمریکا مشخص نیست، اما دو مقام ارشد دولتی به واشینگتنپست گفتهاند این اقدامات «مجموعهای از فشارها را در برمیگیرد… که همگی در حال حاضر محرمانه هستند، اما در میان آنها بیشتر چماق وجود دارد تا هویج».
واشینگتنپست همچنین گزار کرده؛ علاوه بر تلاشهای «پشت صحنه» برای آزادی نمازیها که پیشتر نیز جریان داشته، اکنون اعضای ارشد دولت ترامپ، از جمله معاون مشاور امنیت ملی او، با بابک، برادر سیامک نمازی دیداری رو در رو داشتهاند.
بنا به گزارش رادیو فردا؛ آنطور که گزارشها از ایالات متحده نشان میدهد دولت دونالد ترامپ اقدامات بیشتری را در پیش گرفته، که هدف آنها آزادی آندسته از شهروندان ایالات متحده، که در کشورهای دیگر به زندان افتادهاند، است.
شبکه خبری سیبیاس نیز به نقل از یک مقام ارشد دولت آمریکا گزارش دیدار بابک نمازی با مقامهای ارشد دولتی را تائید کردهاست
در این میان نام سیامک نمازی، بازرگان ایرانیآمریکایی و و پدرش باقر نمازی نیز مطرح شدهاست.
سیامک نمازی، مدیر پیشین بخش برنامهریزیهای استراتژیک کمپانی نفتی کرسنت، در سال ۱۳۹۴ سال و در جریان سفر به ایران بازداشت شد.
در زمانی که دولت باراک اوباما، در پی گفتوگوهایی به موازات مذاکرات اتمی با دولت تهران، موفق به آزادسازی شماری از شهروندان دوتابعیتی شد، آقای نمازی در میان آنها نبود.
چندی پس از آن، مقامهای قضایی ایران پدر سالخورده و بیمار او، باقر نمازی را هم بازداشت کردند. باقر نمازی از مقامهای پیشین و دیرپای سازمان ملل، ۸۱ ساله، و همچنان در بند است.
در مهر ماه سال گذشته، آقایان سیامک و باقر نمازی، هر یک، به ۱۰ سال زندان محکوم شدند. خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه ایران به نقل از یک منبع آگاه، گفته بود اتهام آنها «همکاری با دولت آمریکا» است.