رییس انجمن طب فیزیکی و توانبخشی با بیان اینکه در مراکز آموزشی، درمانی و دانشگاهی بخشهای بستری استاندارد طب توانبخشی را نداریم، گفت: تختهای مطلوب توانبخشی در سراسر کشور بین ۵۰ تا ۶۰ تخت است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از ایلنا، سیدمنصور رایگانی رییس انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران، با اشاره به جایگاه توانبخشی در رشته پزشکی اظهار کرد: توانبخشی یکی از ابعاد مهم حیطه پزشکی است. بعضی از بیماریها با یک دوره درمانی بهبودی پیدا میکند و نیاز به خدمات بعدی ندارد اما برخی از بیماریها بعد از درمانهای طبی یا جراحی نیازمند اقدامات توانبخشی هستند تا توان از دست رفته بیمار را از بین ببرند.
و نیز اعلام کرد: تجهیزات مرتبط با طب توانبخشی در برخی از مراکز وضعیت مطلوبی ندارد و عمدتا در مراکز آموزشی، دولتی و دانشگاهی امکانات پیشرفته مورد نیاز طب توانبخشی را در اختیار نداریم. همچنین ما با کمبود پرستار در این بخش مواجه هستیم.
رایگانی به کمبود فضای لازم بیمارستانی در این بخش اشاره کرد و افزود: مراکز آموزشی درمانی و دانشگاهی ما باید به فضای لازم برای ارائه خدمات توانبخشی مجهز شوند. یکی از فضاهای لازم برای ارائه این خدمات در بیمارستانها بخشهای بستری توانبخشی است که درحال حاضر یکی از بزرگترین معضلات ما در بخش توانبخشی است.
او تاکید کرد: در مراکز آموزشی، درمانی و دانشگاهی بخشهای بستری استاندارد طب توانبخشی را نداریم. بخشهایی اندک در برخی مراکز وجود دارد که استاندارد نیستند و تختهای مطلوب توانبخشی در سراسر کشور بین ۵۰ تا ۶۰ تخت است.
رییس انجمن طب فیزیکی و توانبخشی درباره پوشش خدمات بیمهای در این بخش تصریح کرد: متاسفانه بیمهها اقدامات یکپارچهای در خصوص بیمارانی که برای دریافت خدمات توانبخشی به بیمارستانها و مراکز دانشگاهی مراجعه میکنند، ندارند و فقط برخی از بیمهها این خدمات را تحت پوشش قرار میدهند و یک وحدتی در اینباره وجود ندارد. در حقیقت مطلوب این است که پزشک طب فیزیکی و توانبخشی پس از معاینه بیمار اندیکاسیون بگذارد که بیمار در سرویس توانبخشی برای انجام درمانهای توانبخشی بستری شود که این اقدام در حال حاضر انجام نمیشود.