آرش صادقی، دانشجوی فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی، به دلیل فعالیتهای دانشجویی و مدنی بیش از شش سال است که از حق تحصیل محروم و محکوم به تحمل ۱۹ سال حبس است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، سپاه پاسداران با تشکیل پرونده ای در سال ۹۳ آرش صادقی را به «اجتماع و تبانی علیه نظام»، «توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی»، «تبلیغ علیه نظام» و «تشکیل گروه غیرقانونی» متهم کرد و مانع از بازگشت وی به دانشگاه شد.
یکی از مصادیق اتهامات آرش صادقی فعالیتهای دانشجوییاش در دانشگاه علامه طباطبایی بوده است؛ اتهامی که در سال ۸۹ باعث اخراج وی از دانشگاه و محکومیت وی به حبس نیز شده بود.
به دنبال پروندهسازی متعدد، مسئولین وزارت علوم در سال ۹۵ اعلام کردند که طبق استعلام نهادهای امنیتی این فعال دانشجویی سابق «صلاحیت ادامه تحصیل ندارد»؛ این در حالی است که بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی اعلام میدارد هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سرحدات خواه شفاهاً یا بهصورت نوشته یا چاپ یا بهصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود میباشد.
آرش صادقی در خرداد ۹۵ برای تحمل محکومیت ۱۹ ساله خود بازداشت شد.
این زندانی سیاسی در آبان ۹۵ در اعتراض به بازداشت همسرش، گلرخ ایرایی، و نقض مکرر قانون در پرونده وی دست به اعتصاب غذا زد؛ اعتصابی که برای مدت ۷۲ روز ادامه یافت و واکنشهای بینالمللی متعددی را به همراه داشت.
مقامات قضایی، به دنبال این فشارها اعلام کردند که همسرش، گلرخ ایرایی، آزاد و خود او برای درمان به بیمارستان منتقل خواهد شد؛ بااینحال، علاوه بر عملی نشدن وعده درمان این زندانی سیاسی، همسر وی پس از ۱۹ روز آزادی موقت از سوی مأموران سپاه ثارالله مجدداً بازداشت شد.
شماری از نمایندگان مجلس نیز که در زمان اعتصاب آرش صادقی وعده پیگیری وضعیت پرونده وی را داده بودند پس از گذشت یک سال همچنان عملی کردند این وعده خودداری میکنند.
آرش صادقی نزدیک به یک سال است که از رسیدگی درمانی محروم مانده و مقامات امنیتی از بستری شدن وی در بیمارستان خودداری میکنند؛ این اقدامات مسئولین و ضابطین سپاه در حالی صورت گرفته است که به دلیل عوارض ناشی از اعتصاب غذای طولانیمدت، خطر مرگ این زندانی سیاسی را تهدید میکند.
آرش صادقی ۲۶ مهرماه پس از یک سال و چهار ماه نگهداری در زندان اوین در پی یورش نیروهای امنیتی به ۳۵۰، به زندان رجایی شهر تبعید شد.
شایان ذکر است؛ زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر از به امکاناتی همچون تهویه، سیستم گرمایشی، آب گرم و بوفه و تهویه دسترسی ندارند و آرش صادقی نیز که به دلیل اعتصاب غذای طولانیمدت از اختلال در بلع و دفع، زخم کولیت روده و مشکلات تنفسی رنج میبرد، در این زندان به دلیل کیفیت بد مواد غذایی قادر به تغذیه نیست.
آرش صادقی، فعال سیاسی، به همراه همسرش، گلرخ ایرایی، در تاریخ ۱۵ شهریور۱۳۹۳ توسط قرارگاه ثارالله اطلاعات سپاه بازداشت و یکم دیماه سال ۹۴ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ترتیب به پانزده سال حبس و شش سال حبس محکوم شدند.
پیشازاین در ۱۴ آذر ۸۸، این فعال دانشجویی در نزدیکی دانشگاه علامه در تهران دستگیر شد و به اتهامات «اجتماع و تبانی علیه نظام و تبلیغ علیه نظام» از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب جمعاً به ۶ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد؛ این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ۱ سال حبس تعزیری و ۴ سال حبس تعلیقی تبدیل شد.
گفتنی است، در سال ۸۹ در جریان مراجعه مأموران امنیتی به خانه مادر آرش صادقی برای بازداشت پسرش که در مرخصی از زندان به سر می برد، مأمورین با واردکردن ضربهای به سر مادر وی باعث خونریزی مغزی شدند؛ مادر این فعال دانشجویی پس از چند روز بستری بودن در بیمارستان درگذشت. پزشک بیمارستان علت مرگ را ایست قلبی تشخص میدهد اما چهار ماه پس از مرگ، پزشک قانونی علت مرگ را «اصابت سر به شیء سخت» اعلام کرد که باعث خونریزی داخلی و بعد ایست قلبی شده بود.