تعدادی از زندانیان اصلاحطلب و امنیتی بند نسوان اوین جهت اعمال فشار بر زندانیان سیاسی با مسئولان زندان همکاری داشته و در راستای اهداف نهادهای امنیتی برای گلرخ ایرایی و آتنا دائمی پروندهسازی کردهاند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، گلرخ ایرایی و آتنا دائمی طی هفتههای اخیر از سوی شعبه چهار دادسرای اوین برای رسیدگی به شکایت یکی از زندانیان خارجی بند نسوان احضار شدهاند؛ این زندانی از سوی زندانیان اصلاحطلب بند نسوان، تشویق شده که علیه گلرخ ایرایی و آتنا دائمی شکایت و آنان را به «تهدید به مرگ» متهم کند.
مسئولان زندان اوین در روزهای ۲۰ و ۲۴ دی ماه به طور شفاهی به آتنا دائمی و گلرخ ایرایی اعلام داشتند که میبایست در شعبه مذکور حاضر شوند اما این دو فعال حقوق بشر به دلیل عدم دریافت احضاریه کتبی از مراجعه به دادسرا خودداری کردند.
شایان ذکر است؛ آفرین چیتساز و معصومه قاسمزاده، یکی از زندانیانی که با اتهامات امنیتی در بند نسوان به سر میبرد، وسایل شخصی زندانیان سیاسی را تحت کنترل دارند و در صورت مشاهده موردی بر خلاف اصول حکومت، آن را به مسئولان امنیتی زندان گزارش میکنند.
از سویی دیگر، در روزهای اخیر مدتزمان اختصاصیافته برای تماس زندانیان سیاسی با خارج از زندان کاهش یافته؛ علی چهارمحالی رئیس زندان اوین اظهار کرده که این اقدام «تنبیهی» به دلیل ارسال گزارش از زندان صورت گرفته و در صورت بروز مجدد چنین موردی تلفنها قطع خواهند شد.
یکی از زندانیان اصلاح طلب پیشازاین اقدام مسئولین، زندانیان سیاسی را تهدید کرده بود «کاری میکند که تلفنهای بند را قطع کنند.»
شایان ذکر است، وضعیت فعلی تلفن در بند نسوان موجب گشته که زندانیان به دلیل محدودیت برای تماس با بستگان خود، در شرایط روحی سختی به سر برند و شماری از زندانیان سیاسی را به دلیل ارسال نامه از بند مقصر این وضعیت بدانند.
گلرخ ایرایی، متولد ۱۳۵۹ نخستین بار در تاریخ ۱۵ شهریورماه به همراه آرش صادقی، همسرش بازداشت و به دو اتهام توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام محکوم به شش سال حبس شده است. طبق گفته آرش صادقی، در روز دادگاه گلرخ ایرایی در بیمارستان بستری بوده و مدارک پزشکی او را وکیلش، خانم زهرا مینویی، به دادگاه تحویل میدهد اما قاضی صلواتی بدون توجه به عدم حضور او و شنیدن دفاعیاتش حکم شش سال حبس را برای او غیابی صادر کرد و دادگاه تجدیدنظر هم این حکم را عیناً تائید کرد.
این فعال حقوق بشر در سوم آبان ماه ۹۵ بدون دریافت احضاریه کتبی از سوی نیروهای امنیتی سپاه دستگیر و به زندان اوین منتقل شد.
آتنا دائمی نیز روز ششم آذرماه بدون دریافت احضاریه کتبی برای اجرای حکم هفت سال حبس تعزیری از سوی مأموران سپاه ثارالله بازداشت شد؛ بازداشت این فعال مدنی در حالی صورت گرفت که وی تا آن زمان احضاریهای از سوی اجرای احکام زندان دریافت نکرده بود.
این زندانی سیاسی نخستین بار در بیست و نهم مهرماه سال ۹۳ بازداشت و در ۲۶ بهمنماه سال ۱۳۹۴ با تودیع وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی از بند زنان زندان اوین (نسوان) آزاد شد.
این فعال مدنی در تاریخ ٢٣ اسفندماه سال ٩٣ در دادگاهی به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی»، «توهین به رهبری»، «توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی» و «اختفای ادله جرم»، به ۱۴ سال زندان محکوم شد؛ رأی صادره در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر به هفت سال کاهش پیدا کرد.