روز گذشته سهیل عربی، زندانی سیاسی و عقیدتی محبوس در زندان تهران بزرگ، به دلیل جراحت های ناشی از ضرب و شتم به بیمارستان فیروزآبادی تهران منتقل و بدون رسیدگی درمانی به زندان بازگردانده شده است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۹ اردیبهشت سهیل عربی به بیمارستان فیروزآبادی اعزام شده است.
او در اواخر ماه گذشته به دلیل نگارش یک نامه در خصوص تیپ یک زندان تهران بزرگ به مقر یک نهاد امنیتی منتقل شد و مورد بازجویی همراه با ضرب و شتم قرار گرفته است که در این اثر ضرب و شتم از ناحیه بیضه دچار آسیب دیدگی شدید شده و در پی درد شدید اعزام وی صورت گرفته است.
علیرغم حال نامساعد این زندانی سیاسی، به دلیل عدم هماهنگی با بیمارستان وی پس از چندساعت بلاتکلیفی به زندان بازگردانده شده است.
سهیل عربی از ۱۶ آبان ماه ۱۳۹۲ بدون مرخصی در حبس به سر میبرد.
سهیل عربی نخستین بار در سال ۱۳۹۲ با اعلامجرم قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دستگیر و به مدت دو ماه در بند سپاه در زندان اوین تحت بازجویی و فشار قرار گرفت. او تاکنون در دادگاههای متعددی به دلیل محتوای مطالب منتشرشده در صفحه فیسبوک خود و سایر صفحاتی که به همراه دیگران، ادمین (سرپرست) آنها بوده، محاکمه شده است.
شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب سهیل عربی را به دلیل «توهین به رهبر جمهوری اسلامی و تبلیغ علیه نظام» به سه سال حبس تعزیری و شعبه ۱۰ دادگاه رسیدگی به جرائم کارکنان دولت، او را به دلیل «توهین به مقامات» به ۵۰۰ هزار تومان جریمه نقدی و ۳۰ ضربه شلاق محکوم کردهاند.
وی همچنین به اتهام «سبالنبی» از سوی شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان به اعدام محکوم شد که این حکم طی اعاده دادرسی به ۹۰ ماه زندان و دو سال تحقیقات مذهبی برای اثبات پشیمانی تبدیل گشت.
در تیرماه ۹۶ وی مجددا در پی پرونده سازی سپاه در دوران زندان، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به مقدسات» از سوی قاضی مقیسه به ۶سال حبس محکوم شد.
در مهر ۹۷ نیز این زندانی عقیدتی و سیاسی در پرونده جدیدی که در زندان علیه وی مفتوح شده، به اتهامات «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «تشویش اذهان عمومی» به سه سال حبس تعزیری، سه سال تبعید به برازجان و مبلغ ۴ میلیون تومان جزای نقدی جهت واریز به صندوق دولت محکوم شد.
لازم به یاددآوری است سهیل عربی از بهمن ماه ۹۶ به زندان بزرگ تهران منتقل شده است و بر خلاف اصل تفکیک جرایم در این زندان نگهداری می شود.
سهیل عربی در اعتراض به فشارهای وارده از سوی نیروهای امنیتی بارها دست به اعتصاب غذا زده و در بند دو-الف مورد بازجویی قرار گرفته است.