دوره بیکاری و مدت زمان انتظار برای یافتن شغل در ایران طولانیتر شده و تنها حدود چهار درصد از شاغلان بیکار شده از بیمه بیکاری برخوردارند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از رادیو زمانه، مرکز آمار ایران اعلام کرد که ۸.۷ درصد جمعیت بالای ۱۰ سال ایران اشتغال ناقص دارند. بر اساس این گزارش نرخ بیکاری ایران در سال گذشته را ۱۱درصد اعلام کرد که بیانگر افزایش چهار دهم درصدی به نسبت سال ۹۳ است.
نرخ بیکاری در بهار امسال به ۱۲.۴ درصد رسید که نشان از تدام روند افزایشی نرخ بیکاری و جمعیت بیکاران دارد. برپایه گزارش مرکز آمار در یک سال گذشته ۵۰۰ هزار نفر به جمعیت بیکاران ایران افزوده شده است.
برپایه این گزارش تنها ۳.۷ درصد از افرادی که شغل خود را از دست دادهاند، توانستهاند از بیمه بیکاری استفاده کنند و ۹۶.۳ درصد شاغلان بیکار شده فاقد بیمه بیکاری بودهاند.
شاغلان بخش صنعت با پنج درصد بیشترین میزان بهرهگیری از بیمه بیکاری را داشتهاند. این نسبت برای شاغلان بیکار شده بخش خدمات ۲.۷ و بخش کشاورزی ۱.۲ درصد اعلام شده است.
بر اساس یافتههای مرکز آمار، تنها ۱۸.۳ درصد شاغلان سه تا پنج سال دارای شغل اصلی بودهاند و مدت اشتغال ۱۴.۳ درصد از شاغلان کمتر از یک سال بوده است که به معنای فقدان امنیت شغلی برای این بخش از جمعیت شاغل است.
این گزارش همچنین نشان میدهد که حدود ۴۰ درصد از بیکاران در سال ۹۴، حداقل ۱۹ بیکار ماندهاند و تنها یک درصد از جمعیت نمونه آماری گفته است که تنها برای یک ماه بیکار بوده است.
نتایج بررسی مرکز آمار بیانگر افزایش دوره انتظار برای یافتن شغل به نسبت سال ۹۳ است. بر اساس گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۳۴.۵ درصد از جویندگان شغل در سال گذشته بیش از ۱۹ ماه بیکار بودهاند.
این وزارتخانه سال گذشته میانگین مدت انتظار برای یافتن شغل در ایران را ۲۴ ماه اعلام کرده بود.
برپایه این بررسی تحلیلی حدود ۷۰ درصد از بیکاران دچار بیکاری بلند مدت هستند و از هر سه جویای کار، یک نفر باید حداقل ۲ سال در انتظار یافتن شغل بماند، مدت بیکاری یک نفر نیز از ۷ تا ۱۹ است و تنها یک سوم متقاضیان در دوره زمانی شش ماهه کار پیدا میکنند.